Οι κίνδυνοι αυτοί αφορούν βέβαια και τη χώρα μας, η οποία συμμετέχει φανατικά στην αποστολή στρατιωτικού υλικού και στον συνολικότερο σχεδιασμό της ΝΑΤΟικής περικύκλωσης της Ρωσίας, με τις αμερικάνικες βάσεις σε Σούδα, Αλεξανδρούπολη και αλλού. 'Η μήπως δεν είναι μόνο αυτά; Αναρωτιόμαστε, επειδή πριν από μερικές βδομάδες είχαμε γράψει για την περίπτωση κάποιων εταιρειών «φύλαξης πλοίων», οι οποίες στρατολογούν κόσμο από τη χώρα μας για να τους στείλουν ως μισθοφόρους στρατιώτες στο πολεμικό μέτωπο της Ουκρανίας. Οι «στόχοι» τους είναι κυρίως απόστρατοι των Ειδικών Δυνάμεων και άλλοι πρώην στρατιωτικοί, που γνωρίζουν από ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις. Στην Ουκρανία φτάνουν μέσω Πολωνίας, με την κάλυψη του Ερυθρού Σταυρού, που τους παρουσιάζει ως προσωπικό για τη μεταφορά φαρμάκων και τροφίμων. Ρωτούσαμε τότε την κυβέρνηση αν γνωρίζει κάτι για όλα αυτά, αλλά απάντηση ακόμα δεν έχουμε πάρει. Εκτός αν πρέπει να περιμένουμε να ακουστεί και το όνομα κανενός Ελληνα «εθελοντή» στις λίστες των αιχμαλώτων ή και σκοτωμένων, για να «πέσει φως» στο παρασκήνιο της ελληνικής εμπλοκής στον πόλεμο...
«Η Ουάσιγκτον θα υποστήριζε την ιδέα μιας νέας συμμαχίας για την ασφάλεια, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την Ουκρανία, τη Βρετανία, την Πολωνία, τις χώρες της Βαλτικής και πιθανώς την Τουρκία», δήλωσε η μόνιμη αντιπρόσωπος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, λίγες μόνο μέρες από όταν η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» ανέφερε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός είχε διαβιβάσει την ιδέα μιας λεγόμενης «Ευρωπαϊκής Κοινοπολιτείας» στον Ουκρανό Πρόεδρο κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο στις αρχές Απρίλη. Σύμφωνα μ' αυτό το σχέδιο, το μπλοκ θα λειτουργεί ως «ένα νέο σύστημα πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών συμμαχιών - εναλλακτική στην ΕΕ», δεδομένης της «δυσπιστίας των κρατών προς τις Βρυξέλλες». Η Γαλλία από την πλευρά της προωθεί ένα σχήμα έμμεσης «διεύρυνσης» της ΕΕ, ενώ τα «μαχαίρια» στο εσωτερικό της ΕΕ αποτυπώνονται και στην αντιπαράθεση για τα διαδοχικά κύματα κυρώσεων προς τη Ρωσία, λόγω των ανισόμετρων επιπτώσεων στις οικονομίες των κρατών - μελών. Με δυο λόγια, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που υποτίθεται ότι «ξύπνησε» την ΕΕ και επιβεβαίωσε την ενότητά της, αποδεικνύεται θρυαλλίδα νέων οξυμένων ανταγωνισμών, που συνυπάρχουν με τα παζάρια «όλων με όλους» για καινούργιους συμβιβασμούς, στο έδαφος συμφερόντων που συγκλίνουν και αποκλίνουν, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες και τα συμφέροντα του λαού σε κάθε χώρα. Τίποτα λοιπόν δεν έχουν να περιμένουν οι λαοί ούτε από την «ενότητα» των εκμεταλλευτών τους, που τους στέλνει στο ιμπεριαλιστικό σφαγείο, ούτε από τους τσακωμούς τους, που προαναγγέλλουν νέα δεινά. Μόνο με τη δική τους ενότητα, με την πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις, μπορούν να βρουν διέξοδο.
Καβγάς ξέσπασε μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την «αποκάλυψη» ότι ο πρωθυπουργός αιτήθηκε και έλαβε αγροτική επιδότηση ύψους 8.500 ευρώ. Ο μεν ΣΥΡΙΖΑ καπηλεύεται τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν αυτήν την περίοδο οι βιοπαλαιστές αγρότες για να «σηκώσει» αντικυβερνητικό μέτωπο, η δε ΝΔ οχυρωμένη πίσω από την ΚΑΠ και το καθεστώς των λεγόμενων «ιστορικών δικαιωμάτων», που δίνει τη δυνατότητα για την καταβολή αγροτικών ενισχύσεων ανεξαρτήτως παραγωγής, αποκρύπτει ότι ο πρωθυπουργός ενεργοποίησε ο ίδιος το συγκεκριμένο δικαίωμα με αίτησή του. Πρόκειται για «περσινά ξινά σταφύλια». Επιδοτήσεις έπαιρνε μέχρι και η βασίλισσα της Αγγλίας πριν το Brexit. Οι βιοπαλαιστές αγρότες όμως, που ζουν καθημερινά την αγωνία της επιβίωσης, χρειάζεται να δουν την ουσία πίσω από την κοκορομαχία. Αν ήθελαν πραγματικά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να εκλείψουν τέτοια εκφυλιστικά φαινόμενα, θα ικανοποιούσαν το πάγιο και διαχρονικό αίτημα του οργανωμένου αγροτικού κινήματος να συνδέονται οι επιδοτήσεις με την πραγματική παραγωγή και το πραγματικό ζωικό κεφάλαιο. Αυτό ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ θέλησαν ποτέ να το υιοθετήσουν, αφού κινούνται απαρέγκλιτα στις ράγες της ΚΑΠ της ΕΕ. Γι' αυτό ο καβγάς τους τώρα είναι μόνο για τις εντυπώσεις και για να κρύψουν την ταύτισή τους σε αυτήν την πολιτική, που προωθεί την καταλήστευση του μόχθου των αγροτών από τους μεταποιητές, τους διάφορους μεσάζοντες και τις τράπεζες, μέσω του ακόμα μεγαλύτερου ελέγχου της αγροτικής παραγωγής από όλους αυτούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου