Τρίτη 12 Ιουλίου 2022

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Λ. Στολτίδης: Εγκληματική η πολιτική της απολιγνιτοποίησης (VIDEO)

 


Την πολιτική της απολιγνιτοποίησης προωθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που προβλέπει τη μετάβαση εκτάσεων σε λιγνιτικές περιοχές, όπως της Μεγαλόπολης και της Κοζάνης, από τη ΔΕΗ στην εταιρεία για την «αξιοποίησή» τους.

Η σύμβαση αυτή κινείται στις ράγες της πολιτικής της ΕΕ για την «πράσινη μετάβαση», με την οποία συμφωνούν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Λεωνίδας Στολτίδης, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΚΚΕ καταψηφίζει επί της αρχής και στο σύνολο των άρθρων του το νομοσχέδιο.

Ο Λ. Στολτίδης χαρακτήρισε εγκληματική την πολιτική της απολιγνιτοποίησης που οδηγεί σε οικονομικό μαρασμό ολόκληρες περιοχές και κάνει πανάκριβο το ρεύμα για τον λαό. Χαρακτήρισε επίσης υποκριτικό το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και των άλλων κομμάτων για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η χρήση λιγνίτη θα μπορούσε να γίνει με περιορισμό εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και με χρήση υδροηλεκτρικών μέσων.

Αντίθετα, προωθούνται μόνο έργα για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που καταστρέφουν τα δάση και καταπατούν ακόμα και περιοχές NATURA, αλλά και η εισαγωγή LNG που είναι πολύ πιο επικίνδυνο για το περιβάλλον, αλλά πολύ πιο κερδοφόρο για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής ο λαός θα βυθίζεται στην ενεργειακή φτώχεια για να θωρακίζονται τα κέρδη των ομίλων. Διαψεύστηκε το αφήγημα, είπε ο βουλευτής του ΚΚΕ, ότι η πολιτική απελευθέρωσης της Ενέργειας θα έφερνε φτηνή Ενέργεια, καθώς έφερε μόνο τεράστιους λογαριασμούς, για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των ομίλων.

Και ξεκαθάρισε πως η Ενέργεια ως εμπόρευμα και το κυνήγι του καπιταλιστικού κέρδους είναι τα εμπόδια για ενεργειακή επάρκεια για τον λαό. Αναφέρθηκε στην πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ για άμεση επαναλειτουργία λιγνιτικών μονάδων, με κατάργηση των τελών ρύπων της ΕΕ, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των φόρων, καθώς μόνο έτσι μπορεί να δοθεί απάντηση στην ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ο λαός.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου