Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο του Υπ. Υγείας ουσιαστικά μοιράζει την “πελατεία” στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζει δηλαδή διά της πλαγίας οδού τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα
«Στην πανδημία αναδείχθηκε πως ο ασθενής είναι πελάτης, που πρέπει να ανακατανεμηθεί», επισήμανε η Λιάνα Κανέλλη, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας στην Ολομέλεια της Βουλής.
Υπενθυμίζοντας ότι στη διάρκεια της πανδημίας περίπου 200.000 χειρουργεία καθυστέρησαν και τώρα πρέπει να προχωρήσουν, τόνισε πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ουσιαστικά «μοιράζει την “πελατεία” στον ιδιωτικό τομέα, εφαρμόζει δηλαδή διά της πλαγίας οδού τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα».
Σημείωσε πως η ρύθμιση για τον προσωπικό γιατρό, σε ένα κατακερματισμένο πρωτοβάθμιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να λειτουργήσει ολοκληρωμένα και τελικά θα καταλήξει ως «κόφτης» για την πρόσβαση στο ΕΣΥ, ενώ κατήγγειλε την κυβέρνηση που μεταφέρει τις ευθύνες στους γιατρούς, αναγκάζοντάς τους να δουλέψουν μέσα σε ένα προβληματικό πλαίσιο, με 2.000 ασθενείς, με κλειστά νοσήλια, κλειστές λίστες φαρμάκων και μια σειρά άλλα εμπόδια για την απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματός τους.
Για τα απογευματινά χειρουργεία, σημείωσε πως η κυβέρνηση ουσιαστικά προωθεί «την ιδιωτικοποίηση των δημόσιων νοσοκομείων με τα απογευματινά χειρουργεία, καθιστώντας τα δημόσια φθηνότερα από τα ιδιωτικά», και έθεσε το εύλογο ερώτημα «γιατί είναι αναβάθμιση, αν πας στο χειρουργείο το πρωί να είναι τζάμπα κι αν πας το απόγευμα, να πληρώνεις;».
Σημειώνοντας επίσης τις σοβαρές ελλείψεις στα νοσοκομεία, αναρωτήθηκε πώς θα γίνονται τα απογευματινά χειρουργεία χωρίς τα απαραίτητα «χέρια», την ώρα που λείπουν αναισθησιολόγοι, εντατικολόγοι, γιατροί διαφόρων ειδικοτήτων και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.
Καταλήγοντας, τόνισε πως η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο προχωρά σε παραπέρα εμπορευματοποίηση της Υγείας, προς όφελος των ιδιωτών και σε βάρος του λαού.
Δείτε το βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου