«Το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε είναι το εξής: Πού είναι οι διεθνείς εγγυήσεις που είχαν υποσχεθεί; Πού είναι οι μεσολαβούσες χώρες που βοήθησαν στη διαπραγμάτευση της κατάπαυσης του πυρός και δεσμεύτηκαν να διασφαλίσουν τη συνέχισή της;». Αυτά λένε οι Παλαιστίνιοι απεγνωσμένοι από τις αλλεπάλληλες ισραηλινές επιθέσεις που ακολουθούν μετά από μια συμφωνία εύθραυστης «εκεχειρίας», κομμένη και ραμμένη στα μέτρα αμερικανικών, ισραηλινών, αραβικών κι άλλων μονοπωλίων που κοιτούν να αρπάξουν ένα κομμάτι από την «πίτα» της ανοικοδόμησης της Λωρίδας της Γάζας.
Εντελώς κυνικά, οι ΗΠΑ και άλλοι «μεσολαβητές» λένε ότι η εκεχειρία παραμένει σε ισχύ, παρά το γεγονός ότι το Ισραήλ σκότωσε περισσότερους από 100 Παλαιστίνιους χθες μέσα σε 12 ώρες, συμπεριλαμβανομένων 46 παιδιών.
Σήμερα, ισραηλινά αεροσκάφη και άρματα μάχης βομβάρδισαν περιοχές της Γάζας. Συγκεκριμένα, υπάρχουν αναφορές για αεροπορικές επιδρομές σε περιοχές ανατολικά της Χαν Γιούνις, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός υποστηρίζει ότι εξαπέλυσε πλήγματα «ακριβείας» κατά «τρομοκρατικών υποδομών που αποτελούσαν απειλή για τους στρατιώτες» στις περιοχές που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό ισραηλινή κατοχή.