Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

«Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να πολεμήσει για να υπερασπίσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας»!





Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα διαδίκτυο σε διάφορες ιστοσελίδες άρθρα και αναλύσεις για τη στάση του ΚΚΕ σε περίπτωση εισβολής της Τουρκίας στην Ελλάδα. Οι συγγραφείς αυτών των άρθρων κι αυτών των αναλύσεων γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η θέση του ΚΚΕ και ποια θα είναι η στάση του σε περίπτωση επίθεσης εναντίον της Ελλάδας. Ξέρουν πολύ καλά ότι οι κομμουνιστές στην 100χρονη ιστορία τους απέδειξαν με τα όπλα τους, με τον ηρωισμό τους, με την θυσία τους στις μάχες και μπροστά στα εκτελεστικά αποσπάσματα πως εννοούν τον πατριωτισμό! Τους κομμουνιστές και τον πατριωτισμό τους δεν μπορούν να τους πιάνουν στο στόμα τους οι απόγονοι των γερμανοτσολιάδων, των μαυραγοριτών ή αυτών που όταν ξεκίνησε ο πόλεμος έγιναν «λαγοί» και έφτασαν στα Κάιρα, στα Παρίσια και στις Λόντρες! Άλλωστε ακούγεται πολύ γελοίο ακόμα και τώρα που μόνο το ΚΚΕ φωνάζει και διαμαρτύρεται για τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση απέναντι στην Τουρκική επιθετικότητα, να βρίσκονται διάφοροι κονδυλοφόροι και να το κατηγορούν για μειοδοσία! Ο πατριωτισμός των κομμουνιστών δεν χρειάζεται αποδείξεις! Τον πατριωτισμό των κομμουνιστών μαρτυρούν η μάντρα τις Καισαριανής, το Κάστρο του Υμηττού, το Κούρνοβο, το δύο φορές καμένο από τον κατακτητή Μεσόβουνο της Εορδαίας και οι αμέτρητοι άλλοι τόποι ηρωισμού και θυσίας των κομμουνιστών στις μάχες ενάντια στους κατακτητές!


Για το τι θα κάνει όμως το ΚΚΕ σε περίπτωση ξένης εισβολής μίλησε χθες από την Θεσσαλονίκη και ο Γενικός Γραμματέας του. Είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας:

«Οι κομμουνιστές, όπως πάντα στην ηρωική 100χρονη Ιστορία μας, θα πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Για να συντριβεί ο όποιος ξένος εισβολέας εάν τολμήσει και επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα όμως επισημαίνουμε από τώρα ότι δεν θα δείξουμε καμιά εμπιστοσύνη στην αστική κυβέρνηση που θα κάνει τον πόλεμο.
Καμιά ανοχή στην άρχουσα τάξη που συμμετέχει στον πόλεμο για την προώθηση των δικών της οικονομικών συμφερόντων, βάζοντας το λαό μας να χύνει το αίμα του.

Θα επιδιώξουμε να τη βάλουμε με την πάλη μας στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας, με την ανατροπή της, για την οριστική νίκη του λαού.

Έτσι ώστε επιστέγασμα και έπαθλο αυτής της πάλης να είναι η εργατική, η λαϊκή εξουσία, η ανάπτυξη και ευημερία για το λαό, με ειρήνη και ευτυχία για όλους και όλες, για τα παιδιά μας, για τις γενιές που έρχονται

Νικολαΐδης Χρηστάκης

1 σχόλιο: