Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Όλοι αύριο στην παναττική κινητοποίηση - Συνεχίζουμε τους αγώνες μας (ΦΩΤΟ)


Από τη συνέντευξη Τύπου
Από τη συνέντευξη Τύπου

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην αυριανή παναττική κινητοποίηση των συνταξιούχων στις 10 π.μ. στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στην πορεία στο υπουργείο Εργασίας απηύθυνε η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων σε συνέντευξη Τύπου έξω από το υπουργείο Εργασίας το πρωί της Τετάρτης.

«Συνεχίζουμε και θα κλιμακώσουμε τη δράση μας έχοντας παρακαταθήκη τους αγώνες μας που αποτελούν μονόδρομο για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας και τη ζωή των οικογενειών μας», τόνισε εισηγητικά ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν ακόμα ο Χρ. Μπουρδούκης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου, ο Τ. Γεωργιάδης, πρόεδρος των Συνταξιούχων ΕΛΤΑ, ο Δ. Σβορώνος, γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ και ο Δ. Ζαχλούδης, γραμματέας της ΠΕΣ ΝΑΤ, οι οποίοι πρόβαλλαν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις των συνταξιούχων που υποφέρουν και η ζωή τους έχει τσακιστεί από τις αντισυνταξιουχικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων και τη συνέχισή τους από τη σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Ο Δ. Κουμπούρης επισήμανε ότι «οι κυβερνήσεις σφάγιασαν τις συντάξεις μας κύριες, επικουρικές, τα δώρα, την υγεία, τα μερίσματα, τα κοινωνικά μας δικαιώματα, αφαίρεσαν το ΕΚΑΣ. Τώρα έρχονται να εφαρμόσουν τις μειώσεις της προσωπικής διαφοράς, την περικοπή των οικογενειακών επιδομάτων και με το νόμο 4387/16 (νόμος Κατρούγκαλου) δίνεται η χαριστική βολή». Υπογράμμισε ότι οι συνταξιούχοι είναι στο δρόμο του αγώνα και θα συνεχίσουν να διεκδικούν ό,τι τους έχουν αφαιρέσει. «Δεν μας χάρισαν τίποτε. Οι συντάξεις μας, η Υγεία, τα σπίτια μας, τα πάντα είναι πληρωμένα με το αίμα και τη δουλειά μας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον εξέφρασε την αντίθεση των συνταξιούχων στην παραπληροφόρηση, τον αποπροσανατολισμό και τις μισές αλήθειες που το τελευταίο διάστημα πλειοδοτούνται από μερίδα ΜΜΕ, «ειδικών», νομικών, που μέσα από μια πρωτοφανή προπαγάνδα προσπαθούν να πείσουν τους συνταξιούχους ότι θα λύσουν όλες τους τις διαφορές και θα πάρουν πίσω χρήματα από αυθαίρετες περικοπές της κυβέρνησης, αν πάνε και κάνουν μια αίτηση στα ασφαλιστικά τους ταμεία. Όπως σημείωσε, «ορισμένοι από αυτούς ακολούθησαν την ίδια τακτική για τις επιστροφές στην Υγεία, στέλνοντας χιλιάδες συνταξιούχους σε δικηγορικά γραφεία, πληρώνοντας αδρά, παρά το ότι γνώριζαν πως δεν δικαιούνται, γιατί δεν είχαν τέτοιες παρακρατήσεις. Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά.

Οι αιτήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν αξία μόνο για τη μη παραγραφή του δικαιώματος για διεκδίκηση που ισχύει για πέντε χρόνια και όχι άμεσα. Ο χρόνος έναρξης για την παραγραφή ισχύει από την πρώτη του επόμενου έτος που ψηφίσθηκε ο νόμος. Για να πάρει κάποιος πίσω χρήματα δεν φθάνει η αίτηση, αλλά θα πρέπει να προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια, με αίτησή του χωρίς χρήματα. Στη συνέχεια για να πάρει δικάσιμο, για το Νομό Αττικής χρειάζονται 7 χρόνια και για την επαρχία 10 χρόνια. Αν υποθέσουμε ότι η απόφαση βγει θετική, δεν είναι σίγουρο ότι από την κυβέρνηση θα εφαρμοσθεί όπως και άλλες δικαστικές αποφάσεις. Πρόκειται για διαδικασία χρονοβόρα και με αμφίβολο αποτέλεσμα».

Ο Δ. Κουμπούρης τόνισε ότι η κυβέρνηση άμεσα με πολιτική απόφαση πρέπει να αναγνωρίσει το λάθος της και να αποδώσει στους δικαιούχους τα ποσά των αυθαίρετων παρακρατήσεων που προκύπτουν από τις διαφορές παρακράτησης στις κύριες συντάξεις, της εισφοράς αλληλεγγύης και τον υπολογισμό της επικουρικής σύνταξης, χωρίς δικαστήρια, αιτήσεις και προαπαιτούμενα, όπως έγινε με τις επιστροφές για την Υγεία στις κύριες συντάξεις. Υπογράμμισε ότι το επόμενο διάστημα «σε κάθε νομό, σε κάθε πόλη, παντού, θα πραγματοποιηθούν μεγάλες συγκεντρώσεις τόσο τοπικές όσο περιφερειακές με κύριο και βασικό στόχο να μην εφαρμοσθεί ο νόμος 4387/16 που με την εφαρμογή της προσωπικής διαφοράς, την αφαίρεση των οικογενειακών επιδομάτων και σε συνδυασμό με τη μείωση του αφορολόγητου, θα καταστήσει τις συντάξεις μας προνοιακά βοηθήματα».




{--->}

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου