Στη λαϊκή ρήση «φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης» παρέπεμψε σχετικά με τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, μιλώντας επί της τροπολογίας που ιδιωτικοποιεί τον τομέα απονομής των συντάξεων και κατέθεσε το υπ. Εργασίας στο νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων.
Όπου κλέφτης είναι όλες οι κυβερνήσεις που καταλήστευσαν εδώ και χρόνια τον ιδρώτα, τα λεφτά και το αίμα του λαού και των εργαζομένων, τζογάρισαν τα αποθεματικά στο χρηματιστήριο, λήστεψαν σε μια νύχτα δισεκατομμύρια χρήματα του λαού με το PSI, τσάκισαν τις συντάξεις και τους μισθούς για να χρηματοδοτούν τα μονοπώλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
Όπου νοικοκύρης, συνέχισε ο Θ. Παφίλης, είναι ο λαός, οι εργαζόμενοι, γενιές ολόκληρες που δούλεψαν και πλήρωναν μια ζωή τις εισφορές τους για να στηθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, τον κοινωνικό χαρακτήρα των οποίων κατεδαφίζουν βήμα - βήμα, όλες οι κυβερνήσεις.
Ο κομμουνιστής βουλευτής επισήμανε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία, που στην πραγματικότητα είναι σαν ολόκληρο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση ιδιωτικοποιεί την απόδοση των συντάξεων προς όφελος των δικηγορικών και λογιστικών γραφείων.
Σχολιάζοντας το επιχείρημα της κυβέρνησης που δεν προσλαμβάνει μόνιμους εργαζόμενους γιατί στο μέλλον δεν θα χρειάζονται, επισήμανε το παράδειγμα της Υγείας, όπου η έλλειψη γιατρών και νοσηλευτών αποδείχθηκε θανατηφόρο για την πλειοψηφία του λαού εν μέσω πανδημίας.
Κατήγγειλε την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να θεωρεί κόστος ό,τι αφορά τις λαϊκές ανάγκες και να προτιμά να πεθαίνει κόσμος αντί να προσλάβει προσωπικό στα νοσοκομεία ενώ με αυτή την πολιτική θησαυρίζει το ιδιωτικό κεφάλαιο.
Για τον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων
Όσον αφορά το νομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης, υπογράμμισε ότι αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, αφού καθιστά τη δικαιοσύνη πιο φιλική στους επενδυτές, εχθρική και απρόσιτη για το λαό.
Υπενθύμισε ότι ήδη η νομοθεσία και της σημερινής και προηγούμενων κυβερνήσεων εξυπηρετεί αυτό το στόχο όπως τα ταχύρρυθμα τμήματα, τα τμήματα πολυτελείας στα δικαστήρια, που ουσιαστικά «σκουπίζουν» ό,τι εμπόδιο υπάρχει στη δράση των επενδυτών. Επικαλέστηκε, μάλιστα, την έκθεση Πισσαρίδη όπου ξεκάθαρα αναφέρεται ότι η δικαιοσύνη «πρέπει να μετατραπεί από παράγοντα αβεβαιότητας σε παράγοντα εμπιστοσύνης των επενδυτών».
Δεν κάνετε το ίδιο για τις λαϊκές υποθέσεις, σημείωσε ο Θ. Παφίλης φέρνοντας ως παράδειγμα την πολύχρονη αναμονή των εργαζομένων που διεκδικούν δεδουλευμένα ή αποζημιώσεις.
Σημείωσε πως η δικαιοσύνη είναι ταχύτατη, στην κήρυξη παράνομων απεργιών και υπενθύμισε ότι εν μέσω καραντίνας, άνοιξαν τα δικαστήρια για να βγάλουν παράνομες και καταχρηστικές τρεις απεργίες εργαζομένων.
Η δικαιοσύνη δεν είναι ουδέτερη, ούτε ανεξάρτητη από τους αντιλαϊκούς νόμους που ψηφίζονται και τη σκληρή ταξική πολιτική που εφαρμόζεται, σημείωσε.
Τέλος, αναφέρθηκε στην αξιολόγηση των δικαστικών υπαλλήλων που προωθεί ο Κώδικας και δεν είναι τίποτα άλλο παρά η πλήρης συμμόρφωσή τους με την ασκούμενη πολιτική ενώ στηλίτευσε και τη στάση των άλλων κομμάτων που αναλώνονται σε επιδερμική κριτική, χωρίς να αγγίζουν την ουσία του νομοσχεδίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου