Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2025

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Η οικονομική «σταθερότητα» είναι η άλλη όψη της αστάθειας στη ζωή της εργατικής - λαϊκής οικογένειας

 

INTIME NEWS

Η οικονομική σταθερότητα που επικαλείται η κυβέρνηση επιτυγχάνεται πάνω στην αστάθεια της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας, με περαιτέρω επιδείνωση της θέσης της και αφορά στη διασφάλιση του φιλικού επενδυτικού περιβάλλοντος, τα κίνητρα, τις φοροαπαλλαγές, τη φτηνή εργατική δύναμη, την περαιτέρω αύξηση των κερδών, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρόσθεσε πως, παρά τις μεγαλοστομίες περί «μεγαλύτερης φορολογικής μεταρρύθμισης», η κυβέρνηση εξακολουθεί να αρπάζει το 95% των φορολογικών εσόδων από τα λαϊκά στρώματα, οι κλίμακες δεν τιμαριθμοποιούνται και οι ισχνές αυξήσεις εξανεμίζονται από τους έμμεσους φόρους.

Εξήγησε ότι οι «φοροελαφρύνσεις» έχουν ήδη προεισπραχθεί με άδικους φόρους και τεκμήρια και δεν μετριάζουν την ακρίβεια σε τρόφιμα, ρεύμα, ενοίκια.

Αντιθέτως - σημείωσε - τα μεγάλα εισοδήματα θα πληρώνουν λιγότερο φόρο, ενώ «δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος» για αύξηση αφορολόγητου, κατάργηση ΦΠΑ σε βασικά είδη, ουσιαστικές αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, ενίσχυση ΕΣΥ ή Παιδείας. Υπάρχει όμως άπλετος χώρος για φοροαπαλλαγές των ομίλων και των στρατηγικών επενδυτών, ιδιαίτερα στην πολεμική οικονομία.

«Το ΚΚΕ λέει καθαρά: Για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο. Αλλιώς δεν γίνεται» ανέφερε, σημειώνοντας το κλείσιμο 204 καταστημάτων ΕΛΤΑ ως χαρακτηριστικό της επίθεσης σε βασικές κοινωνικές ανάγκες. «Αυτά που τσακίζουν τον λαό, στηρίζουν την καπιταλιστική ανάπτυξη. Ολα τα άλλα κόμματα υπηρετούν αυτή τη στρατηγική, εκτός του ΚΚΕ (...) Το ΚΚΕ είναι αταλάντευτα απέναντι σε αυτήν την πολιτική που φέρνει νέα αδιέξοδα και απειλές. Αγωνίζεται για ανατροπή». Οι κινητοποιήσεις εργαζομένων, φοιτητών, αυτοαπασχολουμένων και αγροτών, πρόσθεσε, είναι η αισιόδοξη πλευρά, ο δρόμος για διεκδίκηση των λαϊκών αναγκών.