Με «κουλτούρα πολέμου» προετοιμάζουν τους λαούς για τα σφαγεία τα ιμπεριαλιστικά «κοράκια». Μοστράρονται μπροστά στις μηχανές του θανάτου που χρυσοπληρώνουν οι λαοί, μιλούν για «ειρήνη» και «αξίες» την ώρα που προετοιμάζουν γενικευμένη σφαγή με φόντο τη μάχη για την πρωτοκαθεδρία στο ιμπεριαλιστικό σύστημα.
Απέναντι στον όλεθρο που προετοιμάζουν οι ιμπεριαλιστές για τους λαούς, που έχουν φτάσει στο σημείο να προαναγγέλλουν και φέρετρα που θα έρχονται, τίθεται ως χρέος η συσπείρωση με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ που καλούν τον λαό και την νεολαία να μην παρακολουθεί παθητικά και φοβικά τις εξελίξεις αλλά να δυναμώσουν την οργάνωση και την προετοιμασία για την ανατροπή του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης που γεννάει φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά.
Στη Γαλλία για αγορά όπλων το ευρωατλαντικό ανδρείκελο
Η Ουκρανία υπέγραψε σήμερα επιστολή προθέσεων με τη Γαλλία για την απόκτηση 100 πολεμικών αεροσκαφών Rafale μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, σε μια επίσκεψη στο Παρίσι του Ουκρανού πρόεδρου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Γάλλο πρόεδρο, Εμμανουέλ Μακρόν. «Θα είναι η μεγαλύτερη αεράμυνα, μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο», δήλωσε ο Ζελένσκι κατά την υπογραφή της επιστολής. Το Ελιζέ επιβεβαίωσε τον αριθμό των Rafale και δήλωσε ότι η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει επίσης συστήματα αεράμυνας, βόμβες και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. «Σχεδιάζουμε Rafale, 100 Rafale — αυτό είναι τεράστιο. Αυτό είναι που χρειάζεται για την αναγέννηση του ουκρανικού στρατού», δήλωσε ο Μακρόν.
Χθες Κυριακή, ο Ζελένσκι βρέθηκε στην Ελλάδα ως αγοραστής για μια σειρά deal με την ελληνική κυβέρνηση σε σχέση με το πανάκριβο αμερικάνικο LNG, καθώς η Ελλάδα μετατρέπεται σε «ενεργειακός κόμβος» με μεγάλο τίμημα για το λαό που βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα». Όπως σημείωνε ανάμεσα σε άλλα το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ «Σε αυτό το μακελειό και στον γενικότερο ενεργειακό πόλεμο και τους ανταγωνισμούς συνεχίζει να μπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας η κυβέρνηση Μητσοτάκη, με την ουσιαστική στήριξη όλων των κομμάτων του ευρωατλαντισμού, για χάρη των συμφερόντων τμημάτων του κεφαλαίου που επωφελούνται πολλαπλά.
Αυτό θα συμβεί και με την ενεργειακή συμφωνία που υπογράφηκε σήμερα, υπό την εποπτεία της πρέσβη των ΗΠΑ, με την μετατροπή της χώρας γενικότερα σε ενεργειακό και μεταφορικό κόμβο, αλλά και με τις μπίζνες που σχεδιάζονται γύρω από την "ανοικοδόμηση" της κατεστραμμένης Ουκρανίας, για τις οποίες ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν ήδη τα χέρια τους. Ενώ παραμένουν τα ερωτήματα για το τι άλλο συζητήθηκε, σχετικά με τη συνέχιση της αποστολής στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς Ζελένσκι».
Για άμεση σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας πριν το 2028 προειδοποίησε ο Πιστόριους
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας, Μπόρις Πιστόριους, προειδοποίησε ότι το καλοκαίρι που πέρασε «ίσως ήταν το τελευταίο ειρηνικό» για την Ευρώπη. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι ο κίνδυνος πολέμου δεν είναι θεωρητικός, αλλά απαιτεί την πολεμική ετοιμότητα από τα κράτη - μέλη του ΝΑΤΟ. Αναφέρθηκε σε μια πιθανή σύγκρουση ΝΑΤΟ - Ρωσίας πριν το 2029, αφού νεότερες αξιολογήσεις κάνουν λόγο για πιθανή κλιμάκωση ήδη από το 2028. Ο Γερμανός υπουργός υπογράμμισε ότι οι χώρες του ΝΑΤΟ χρειάζονται επειγόντως εκσυγχρονισμό και επανεξοπλισμό, επιβεβαιώνοντας ότι όλη η Ευρώπη και η Γερμανία βρίσκονται σε φάση πολεμικής προετοιμασίας.
Μάλιστα, από το 2027, οι Γερμανοί πολίτες θα υποβάλλονται σε ιατρικούς ελέγχους ώστε να εντοπίζονται πιθανοί μελλοντικοί έφεδροι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία μεγάλης εφεδρικής δύναμης για την ενίσχυση της άμυνας της χώρας. Ο Καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έχει δηλώσει ότι στόχος του είναι να καταστήσει την Μπούντεσβερ την ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στην Ευρώπη. Άλλωστε, ο Μέρτς μαζί με το «γεράκι» του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε νωρίτερα φέτος δεσμεύτηκαν για ένα πιο «θανατηφόρο ΝΑΤΟ», καθώς εξήραν τη συμβολή της Γερμανίας στην πολεμική μηχανή σε περίοδο κατακόρυφης αύξησης των ανταγωνισμών με αντίπαλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.
Στις δηλώσεις του Πιστόριους, απάντησε η Ρωσία με την Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπο του Ρώσικου υπουργείου Εξωτερικών να δηλώνει στο TASS, ότι «μετά από αυτά τα λόγια δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιος ενεργεί ως επιτιθέμενος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου