Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Κοίτα ποιος μιλάει – “Σταλινική μαφία” βλέπουν οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ στο ΠΑΜΕ



Η συνδικαλιστική μαφία ως Αμαλία στα Παρά πέντε απειλεί σε στιλ “ε ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε”

Ενώ όλα είναι έτοιμα για την απεργία της 24ης Σεπτέμβρη, και αυξάνονται καθημερινά τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές ενώσεις που συμμετέχουν, η συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΕΕ, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την αισχρή, για μία ακόμα φορά στάση της, μην έχοντας κάνει καμία κινητοποίηση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης και σαμποτάροντας με κάθε μέσο τον επερχόμενο απεργιακό αγώνα, επιδίδεται στην παλιά της τέχνη κόσκινο, εκτοξεύοντας λάσπη κατά του ΠΑΜΕ.


Σε ένα δελτίο τύπου απείρου κάλλους, η συνδικαλιστική μαφία δίνει ρέστα, κάνοντας λόγο για “σταλινική-κομματική μαφία” καθώς και “κόμμα-νόστρα” (“Σεφερλυθήκαμε”, μα πού τα βρίσκουν οι σατανάδες)  που τάχα “εκφοβίζει” τους “δημοκράτες συνδικαλιστές” (όλων των άλλων παρατάξεων, λέει εύγλωττα η ανακοίνωση, καταδεικνύοντας πώς υποχωρούν οι ιδεολογικές διαφορές μπροστά στον κοινό εχθρό).

Συγκεκριμένα, οι εργατοπατέρες “καταγγέλλουν” ότι στελέχη του ΠΑΜΕ, ο Μανώλης Καραντούσας, μέλος της Διοίκησης της Συνομοσπονδίας, και ο Γιάννης Γωνιανάκης του Συνδικάτου Οικοδόμων Ηρακλείου, τηλεφώνησαν – άκουσον άκουσον- στον οργανωτικό γραμματέα της ΓΣΕΕ Ευάγγελο Μουτάφη, “απειλώντας τον” γιατί δε συντάσσεται με την άποψη της σταλινικής -κομματικής μαφίας ως προς τον προσδιορισμό της ημερομηνίας της απεργιακής κινητοποίησης. Δεν μπαίνουν στον κόπο βέβαια να διευκρινίσουν ποιες ήταν οι “απειλές” που δέχτηκε ο Μουτάφης, προφανέστατα επειδή δεν είναι απειλή να σε φέρνουν προ των ευθυνών σου απέναντι στην εργατική τάξη. Αντ’ αυτού, η ίδια η συνδικαλιστική μαφία ως Αμαλία στα Παρά πέντε απειλεί σε στιλ “ε ρε κάτι μηνύσεις που θα πέσουνε”.

Στη συνέχεια επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πέρα από το αντικομμουνιστικής κοπής υβρεολόγιο κατά του ΠΑΜΕ, επικαλείται το γνώριμο “επιχείρημα” για τη “βίαιη κατάλυση του τακτικού της συνεδρίου” για τη μη προκήρυξη γενικής απεργίας. Μας διαβεβαιώνουν όμως ότι “στηρίζουν με κάθε διαθέσιμο μέσο τις κινητοποιήσεις και τον απεργιακό αγώνα των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων της χώρας προκειμένου να αποκρούσουμε όλες εκείνες τις προωθούμενες παρεμβάσεις που υπονομεύουν διαλυτικά τις Ελεύθερες Συλλογικές Διαπραγματεύσεις και υποβαθμίζουν καίρια τη θέση της εργατικής πλευράς”.

Όπως έκανε το εκλεκτό τους μέλος, ο γνωστός Καραγεωργόπουλος, που προώθησε ετσιθελικά απεργία στις 25 του μήνα στην Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, σε μια ανοιχτά απεργοσπαστική κίνηση, και ενώ μια σειρά Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και Σωματεία, αλλά και η ΑΔΕΔΥ, που είναι τριτοβάθμια Ένωση, έχουν πάρει απόφαση για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη. Αλλά το πιο πιθανό είναι να έβαλαν επίτηδες την απεργία τόσο κοντά στην πρόταση της ομάδας Καραγεωργόπουλου, για να την δυσφημήσουν και να την εκθέσουν.

Όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία του ΠΑΜΕ,

Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΙΥΕ με θέμα την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου. Η ΔΑΣ τοποθετήθηκε στο περιεχόμενο του νομοσχεδίου με τη θέση «η ΟΙΥΕ να καλέσει τις πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες οργανώσεις, σε απεργία στις 24 Σεπτέμβρη», θέση η οποία υπερψηφίστηκε, ως συνέχεια των αποφάσεων που έχουν πάρει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η ΑΔΕΔΥ καθώς επίσης και δεκάδες δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις.
Στη σημερινή συνεδρίαση και πιστή στο ρόλο του κυματοθραύστη της κυβέρνησης, η ΠΑΣΚΕ/ΕΝΕΡΓΑ (ομάδα Καραγεωργόπουλου) πρότεινε απεργία στις 25 Σεπτέμβρη κόντρα στις δεκάδες αποφάσεις που ήδη υπάρχουν, προσπαθώντας να προκαλέσει σύγχυση, να εγκλωβίσει εργαζόμενους, να ματαιώσει την απεργία.
Είναι συνειδητοί απεργοσπάστες, τα πλέον διαλυτικά στοιχεία που λειτουργούν στις πλάτες των εργαζομένων, μόνιμοι στυλοβάτες των επιχειρηματικών ομίλων και των κυβερνήσεων τους. Δεν ήθελαν ούτε θέλουν την απεργία. Το πρόβλημα τους δεν είναι η ημερομηνία αλλά το περιεχόμενο. Έχουν συμφωνήσει σε όλα με την κυβέρνηση, βρίσκονται στην ίδια όχθη.

Πάει πάντως πάρα πολύ να μιλούν για μαφίες εκείνοι που ανήγαγαν τις πρακτικές υποκόσμου, με τους μπράβους να πρωταγωνιστούν σε κάθε “συνέδριο” τους σε υψηλή τέχνη. Συνιστούμε καθρεφτάκι και υπομονή, γιατί δεν πρόκειται να ξεμπλέξουν με το πραγματικά εργατικό κίνημα όσο κι αν καταφεύγουν σε επίσημους και ανεπίσημους μηχανισμούς στήριξης από το αστικό κράτος και τα αφεντικά που τόσο πιστά υπηρετούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου