Αν οι Πατρινοί γνώριζαν τι έχουν πληρώσει τόσα χρόνια και που πήγαιναν τα λεφτά τους δεν θα την έβγαζαν καθαρή τόσοι.…νοικοκυραίοι που πέρασαν από το δήμο και μιλούσαν στον κόσμο για ανάπτυξη.
Την....''ανάπτυξη'' τη χρυσοπλήρωσαν οι δημότες, αλλά ανάπτυξη δεν είδαν!
Πριν 15 χρόνια έστησαν το Βιοτεχνικό Πάρκο (ΒΙΟΠΑ) για να εγκατασταθούν, κυρίως, μεσαίες επιχειρήσεις. Έβαλαν μπροστά το δήμο όπου έγινε βασικός μέτοχος. Τότε έλεγαν πως ο ΒΙΟΠΑ θα φέρει μεγάλη ανάπτυξη στην πόλη και, φυσικά, θα ρέει πολύ χρήμα!
Σήμερα, ο ΒΙΟΠΑ ουσιαστικά έχει πτωχεύσει, απειλείται με κατασχέσεις και αντιμετωπίζει πλειστηριασμούς για χρέη 3.500.000 ευρώ.
Στις υπό κατάσχεση εκτάσεις είναι και το οικόπεδο των 4 στρεμμάτων, στο οποίο ο δήμος έχει χωροθετήσει το αποτεφρωτήριο.
Αυτός
είναι και ο λόγος που τις τελευταίες ημέρες ο Πελετίδης τρέχει στον
υπουργό Γεωργιάδη μήπως σώσει την παρτίδα (στην ουσία το αποτεφρωτήριο)
ενώ ο δήμος κατέθεσε στον υπουργό σχέδιο εξυγίανσης του ΒΙΟΠΑ. Αν γίνει δεκτό το σχέδιο του δήμου, θα γλιτώσουν κι εκείνοι οι παράγοντες που είχαν υποθηκεύσει τα σπίτια τους, διαφορετικά θα έχουμε δράματα…
Η περίπτωση του ΒΙΟΠΑ δεν είναι η μόνη που δείχνει τον ανεύθυνο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζονταν τα λεφτά των δημοτών.
Την ίδια διαχείριση έκαναν και στην ΑΔΕΠ την οποία βάφτισαν ''αναπτυξιακό εργαλείο''.
Οι Πατρινοί πλήρωναν την ΑΔΕΠ για χρόνια και κάθε χρόνο μετρούσε ζημιές (σ.σ. ήταν βέβαια καλό πλυντήριο, μέσω αυτού ξεπλένονταν οι μίζες…). Για να μην εμφανίζει αρνητικό ισολογισμό (στις τρεις φορές καιγόταν) δύο φορές ο δήμος (επί Πελετίδη) κάλυψε τις ζημιές. Την τρίτη φορά , πριν έρθει ο λογαριασμός, ο Πελετίδης έβαλε λουκέτο και όσοι εργάζονταν εκεί πήγαν στο δήμο. Η ''ανάπτυξη'' δεν ήρθε ούτε από την ΑΔΕΠ, αλλά κάποια εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του δήμου πήγαν στα σκουπίδια…
Πολλά
χρόνια πριν ξεσηκώθηκε όλος ο Νομός γιατί οι καλύτεροι εκφραστές της
αστικής τάξης υποσχέθηκαν τεράστια ανάπτυξη εφόσον φτιαχνόταν αυτοκινητοδρόμιο στη Χαλανδρίτσα.
Έβαλαν τότε τη ΔΕΥΑΠ να γίνει από τους βασικούς μετόχους, πληρώνοντας με τα λεφτά των δημοτών.
Το εγχείρημα δεν ευδοκίμησε και πρόσφατα οι μέτοχοι συναντήθηκαν για να συζητήσουν τη διάλυση …
Μια άλλη περίπτωση ''τρώμε τα λεφτά των Πατρινών και λογαριασμό δε δίνουμε'' είναι η Αχαική Τράπεζα. Παραμύθιασαν κόσμο και κοσμάκη πως μπορεί να γίνει ένας μικρός τραπεζίτης εάν αγοράσει μετοχές. Έτρεξαν πολλοί, φυσικά και ο δήμος με τους Οργανισμούς του για να βοηθήσουν.
Λόγω κακοδιαχείρισης η Τράπεζα έκλεισε και χιλιάδες Πατρινοί μερισματούχοι έχασαν τα λεφτά τους. Κανείς μέχρι τώρα δεν τιμωρήθηκε.
Να θυμηθούμε και τι έγινε με τον μεγαλοεπιχειρηματία που έφεραν στην Πάτρα κι έστησε παντού διαφημιστικούς πύργους και πλαίσια με την ελπίδα πως ο δήμος θα βγάλει πολλά λεφτά ; Άφησε φέσι 18 εκ. ευρώ και εξαφανίστηκε.
Μήπως να θυμηθούμε τι έγινε και με τα Δημοτικά Σφαγεία; Όπου ανακαινίστηκαν με χρήματα ευρωπαικού προγράμματος, αλλά δεν το έδωσαν για χρήση των δημοτών.
Το νοίκιασαν στον πρώτο - τότε – επιχειρηματία της πόλης , ο οποίος έβαλε φέσι 700.000 ευρώ και ο δήμος δεν εισέπραξε ούτε ένα ενοίκιο. Τέτοια ανάπτυξη έκαναν οι νοικοκυραίοι στην πόλη που τη ρήμαξαν. Όλοι τους.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου