Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ «Καμία φιλολαϊκή λύση δεν ήρθε ποτέ από "επίδοξους σωτήρες"»

 

 

Για υποκρισία των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης («Συνεργασία για την Καλαμαριά», «Καλαμαριά Πρώτη Ξανά», «Η Καλαμαριά που μας Αξίζει» και «Καλαμαριά Αλλιώς»), με αφορμή τις εξελίξεις με την Μαρίνα, την πλαζ, τα οικόπεδα Σοφούλη, την πρόσφατη αρνητική εξέλιξη του αποχαρακτηρισμού 20,5 στρεμμάτων του πρώην στρατοπέδου Κόδρα και παράδοσής τους στον Αυτόνομο Οργανισμό Αξιωματικών με απόφαση του ΣτΕ κάνουν λόγο σε κείμενό τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». 

«Ως στόχος της ανακοίνωσης αυτής αναφέρεται ότι είναι "να περιφρουρηθεί με κάθε τρόπο ο τελευταίος μεγάλος πνεύμονας πρασίνου της Ανατολικής Θεσσαλονίκης"», αναφέρουν μεταξύ άλλων και προσθέτουν πως «επιχειρούν, δηλαδή, να εμφανιστούν ως προστάτες του φυσικού περιβάλλοντος και να παραπλανήσουν τον λαό της Καλαμαριάς. Καταρχήν, η μεν παράταξη του Μπακογλίδη, που μιλάει σήμερα για την ανάγκη προστασίας του Κόδρα, ως προηγούμενη διοίκηση, έχει τεράστια ευθύνη για την υποβάθμισή του. Άφησε τον χώρο στην τύχη του, δεν εξασφάλισε ούτε τα στοιχειώδη, όπως τον τακτικό καθαρισμό του. Επίσης συμφώνησαν για ήπια δόμηση στο χερσαίο κομμάτι της Μαρίνας».

Σημειώνουν ακόμα πως «την ίδια στιγμή, στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν ότι "δεν είναι η ώρα ν’ αναζητηθούν ευθύνες από την προηγούμενη και την τωρινή διοίκηση του δήμου Καλαμαριάς"» και επισημαίνουν πως «καταλαβαίνουμε ότι η παράταξη του κ. Μπακογλίδη δεν επιθυμεί να αναζητηθούν ευθύνες… από την ίδια, αφού μέχρι πριν δύο χρόνια ήταν στη διοίκηση. Οι άλλες όμως παρατάξεις, του ΣΥΡΙΖΑ και των δήθεν "ανεξάρτητων" κ. Περσίδη και Τεμεκενίδη, τόσο εύκολα δίνουν συγχωροχάρτι στην προηγούμενη και τη νυν διοίκηση; Και γιατί να μην το κάνουν άλλωστε, αφού είναι εκείνες οι δυνάμεις που συνδιαλέγονται με τη διοίκηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο για το Κόδρα, που επί της ουσίας συμφωνούν στην εμπορευματική λειτουργία του».

Τονίζουν επίσης ότι «αναρωτιόμαστε εύλογα, γιατί ενώ πανηγύριζαν για την παραχώρηση μέρους του στρατοπέδου στον δήμο, ουδέποτε διεκδίκησαν την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ώστε να μπορέσει να αναβαθμιστεί ο χώρος, σε όφελος των λαϊκών αναγκών; Όλο αυτό το διάστημα, για όλα τα παραπάνω θέματα και από κοινού με τη διοίκηση συναντιούνται με υπουργούς, καλλιεργώντας την αυταπάτη ότι έτσι μπορεί να παρθούν φιλολαϊκές αποφάσεις! Είναι οι ίδιοι που παρά τα παχιά λόγια τους, αντιμετωπίζουν το Κόδρα ως φιλέτο και τα χοντρά πορτοφόλια ως "ανάπτυξη", από την οποία βέβαια καθόλου δεν πρόκειται να επωφεληθεί ο λαός της Καλαμαριάς».

Καταλήγοντας ξεκαθαρίζουν πως «και αν κάποιος θεωρήσει ότι "δεν είναι ώρα για κριτική", ότι "πρέπει να παραμερίσουμε τις διαφορές μας" μπροστά στο άμεσο πρόβλημα, τους απαντάμε ότι ποτέ καμία φιλολαϊκή λύση δεν ήρθε ποτέ από "επίδοξους σωτήρες". Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό. Για εμάς παράδειγμα αποτελεί η δημοτική αρχή Πάτρας, που με τον κομμουνιστή δήμαρχο μπροστά, οργάνωσε κινητοποίηση στην Αθήνα με συμμετοχή άνω των 130 φορέων της Πάτρας και διαδήλωσαν στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας μέτρα προστασίας της ζωής του λαού, κρατική χρηματοδότηση, ουσιαστική στήριξη για τους ανέργους της πόλης. Ούτε καν θα μπορούσε να φανταστεί η δημοτική αρχή και οι συνοδοιπόροι του της αντιπολίτευσης ότι ο λαός μπορεί να βγαίνει στους δρόμους και να διεκδικεί» (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

902gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου