Χτες εκδικάστηκαν οι προσφυγές του Σωματείου ενάντια στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε η εργοδοσία την περίοδο των απεργιακών τους κινητοποιήσεων και στις απολύσεις δύο συνδικαλιστών, του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου της ΠΟΕΕΠ και του Επιχειρησιακού Σωματείου της «Μαλαματίνα», και του Αρη Μερκενίδη, μέλους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και προέδρου του κλαδικού Σωματείου Πωλητών, Οδηγών και Βοηθών.
Θυμίζουμε ότι εδώ και σχεδόν έναν χρόνο οι εργαζόμενοι στη «Μαλαματίνα» δίνουν έναν δίκαιο, παλικαρίσιο αγώνα για να ακυρώσουν τις απολύσεις της εργοδοσίας, τις συνδικαλιστικές διώξεις, για να εξασφαλίσουν την υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις και δικαιώματα.
Ολη αυτήν την περίοδο, η επιχείρηση αξιοποιεί το νομικό οπλοστάσιο που της έδωσαν οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ, για να βγάλει παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να επιτεθεί και να τελειώσει με το Σωματείο Εργαζομένων, για να επιβάλει όρους γαλέρας στο εργοστάσιο. Στήριγμα σ' αυτήν την προσπάθεια έχει το κράτος, που της διέθεσε τα ΜΑΤ να φυλάνε τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου σαν ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι, αλλά και τα δικαστήρια που εξασφάλιζαν αναβολές και καθυστερήσεις στην εκδίκαση των προσφυγών του Σωματείου.
Χτες, μετά από πολλές αναβολές, εκδικάστηκαν οι δύο προσφυγές του Σωματείου. Στην ακροαματική διαδικασία κατέρρευσε η επιχειρηματολογία της εργοδοσίας τόσο για τις απολύσεις των δύο συνδικαλιστών όσο και για τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που έστησε προκειμένου να λειτουργεί το εργοστάσιο την περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων. Η εργοδοσία επιχείρησε να αποδώσει την απόλυση των δύο συνδικαλιστών στο δήθεν κλείσιμο του τμήματος διανομής ενώ για τις προσλήψεις απεργοσπαστών ισχυρίστηκε ότι τους πήρε στη δουλειά μέσω εργολαβικών εταιρειών, σε μέρα που δεν υπήρχε απεργία, και επίσης για την αξιοποίησή τους σε πόστα άσχετα με την παραγωγή.
Από την άλλη, αποδείχθηκε ότι οι απολύσεις των δύο συνδικαλιστών είναι παράνομες και έγιναν λόγω της συνδικαλιστικής δράσης που αναπτύσσουν και ότι οι προσλήψεις έγιναν την περίοδο των απεργιακών κινητοποιήσεων και χρησιμοποιήθηκαν στην παραγωγή.
Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται το επόμενο διάστημα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου