Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Μαθήματα Ελληνικής Ιστορίας σήμερα από την ΕΡΤ2 με μια “Ιστορική Πατριωτική Ταινία”
ΤΕΤΑΡΤΗ  05/04/2017


10:20
ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ   


ΤΑΙΝΙΕΣ / ΔραματικήΚατασκοπική δραματική περιπέτεια

Ένας μυστικός πράκτορας των Σοβιετικών, που δουλεύει στην Κα-Γκε-Μπε, ο Γιώργος Δημήτριεβιτς, φτάνει στην Ελλάδα με σκοπό να αποσπάσει στοιχεία και πληροφορίες για μια μυστική βάση πυραύλων του ΝΑΤΟ, στην Κοζάνη. Εκεί, θα συναντήσει μια γυναίκα που μένει κοντά στη βάση, καθώς και μια δασκάλα από ένα γειτονικό χωριό. Η δασκάλα έχει έναν ξάδελφο, που είναι ο ταγματάρχης της ελληνικής αντικατασκοπίας Κώστας Δήμου, ο οποίος έχει αναλάβει την αποστολή να βρει και να συλλάβει τον επικίνδυνο κατάσκοπο. Τελικά θα καταφέρει να τον συλλάβει και στη δίκη του στρατοδικείου, που γίνεται, θα αποκαλυφθεί ότι ο Σοβιετικός πράκτορας που συνέλαβε, δεν είναι άλλος από τον αδελφό του, ο οποίος την περίοδο του εμφύλιου πολέμου μεταφέρθηκε σε σοβιετικό στρατόπεδο...
Βραβεία-Διακρίσεις:
Στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968 η ταινία κέρδισε το βραβείο αρτιότερης παραγωγής, σκηνοθεσίας, Α΄ ανδρικού ρόλου (Κώστας Πρέκας) και Β΄ γυναικείου ρόλου (Ίλυα Λιβυκού).
Βραβείο Β΄ γυναικείου ρόλου (Ίλυα Λιβυκού) στο Φεστιβάλ Cambridge Boston (ΗΠΑ) 1969.


Διάρκεια: 117'
Παίζουν: Κώστας Πρέκας, Ανδρέας Μπάρκουλης, Καίτη Παπανίκα, Ίλυα Λιβυκού, Λιάκος Χριστογιαννόπουλος, Δημήτρης Κλέρης, Δημήτρης Μπισλάνης, Γιώργος Μπάρτης, Βέρα Κρούσκα, Άλκης Γιαννακάς, Στέφανος Στρατηγός, Χάρης Παναγιώτου, Γιώργος Βελέντζας, Χρήστος Κεφάλας, Λάζος Τερζάς, Κώστας Παπαχρήστος, Ραφαήλ Ντενόγιας, Γιώργος Οικονόμου, Μανώλης Δεστούνης, Ανδρέας Βεντουράτος, Γιάννης Βασιλείου, Γιάννης Πετράκης, Μαξ Ρόμαν

Σκηνοθεσία: Ντίμης Δαδήρας
Σενάριο: Αντώνης Δαυίδ, Σταμάτης Φιλιππούλης
Μουσική: Νίκος Ιγνατιάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Παπακωνσταντής

1 σχόλιο:

 1. Διαβάζω τα της "Απολογίας" του Νταΐζεμπλούμ στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά 2 τεινά α) η ανικανότητα της πολιτικής ερμηνείας σε συνάρτηση με την μη γνώση της γερμανικής γλώσσας β) η μη γνώση της επιστημονικής άνάλυσης της γλώσσας των Αφεντικών μας σε συνάρτηση με την εσκεμμένη παραπλάνηση και παραποίηση!

  Στο Διαταύτα:

  Η δήλωση της "απολογίας" του δείχνει το όλο μέγεθος,εύρος, βάθος και ύψος της Ελιτοφασιστικοναζιστικής του θεώρεισης! Είναι ακόμη χειρότερο από την ταύτιση και εξίσωση του "ποτά και πουτάνες"! Είναι αξιοπερίεργο αλλά η πραγματικότητα ότι οι μεταφραστές (δεν μπορούν και δεν είναι ικανοί να μεταφράζουν και να ερμηνεύσουν πολιτικές κοινονικοπολιτικές ορολογίες!) τα ΜΜΕ και οι Κρατούντες Ελέω των Αποικιοκρατών πάνε χέρι-χέρι!

  Εμείς δεν θα Σας δώσουμε χέρι βοηθείας! Μόνο ένα Σας λέμε ότι η "απολογία" του είναι ακόμη πιο υβριστική προσβλητική και δείχνει το πραγματικό του Είναι/Αντίληψη/Θεώρηση!

  Εμείς Δεν έχουμε απαίτηση να τα καταλάβετε Αυτά, διότι Σας θεωρούμε Ανίκανους! Τα διατυπώνουμαι για την Ιστορία των Πραγμάτων (άλλωστε το ότι η Χώρα Μας έφτασε εδώ που Είναι το Χρωστά Ανέκαθεν στους Ανίκανους!)

  ΑπάντησηΔιαγραφή