Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

«Να μην τολμήσουν» να παρέμβουν στις διαδικασίες του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος



Απάντηση στις εξαγγελίες του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, σχετικά με το νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα προβλέπει ηλεκτρονικό φακέλωμα σε βάρος των συνδικαλιστικών οργανώσεων και ηλεκτρονική ψηφοφορία για την κήρυξη απεργίας, δίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, με σημερινή ανακοίνωσή του. «Με τις δηλώσεις του θέλησε να παρέμβει με το "καλημέρα" στις διαδικασίες του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Το ξεκαθαρίζουμε με τη σειρά μας και εμείς από νωρίς: Να μην τολμήσουν». υπογραμμίζει μεταξύ άλλων. 

Επισημαίνει μάλιστα πως «το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις δικές του διαδικασίες και έξω από την παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών μπορεί και πρέπει να ανασυνταχθεί σε ταξική κατεύθυνση, να δυναμώσει, να πετάξει έξω τα τσιράκια και τους ανθρώπους της εργοδοσίας από τις γραμμές των σωματείων, να γίνει πράξη το σύνθημα "Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών"».

Το πλήρες κείμενο έχει ως εξής: 


«Ο όχι τόσο νέος υπουργός Εργασίας αφού έχει ήδη γνωστό παρελθόν και "αξέχαστες επιτυχίες" όπως τη μείωση των μισθών κατά 22% και 32% με νομοθετική ρύθμιση και την κλοπή εκατομμυρίων από τα ασφαλιστικά ταμεία που τα έδωσε στις τράπεζες με το περίφημο κούρεμα του PSI, αφιέρωσε αρκετό χρόνο στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για να υπερασπιστεί τις βρωμιές και τη δυσοσμία της γνωστής ηγετικής ομάδας στη ΓΣΕΕ που οι εργαζόμενοι την ονομάτισαν ως συνδικαλιστική μαφία, μια κάστα δηλαδή που έχει κατσικωθεί στις πλάτες των εργαζομένων και έχει παίξει σημαντικό ρόλο στη διάλυση των εργατικών δικαιωμάτων.

Με τις δηλώσεις του θέλησε να παρέμβει με το "καλημέρα" στις διαδικασίες του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος. Το ξεκαθαρίζουμε με τη σειρά μας και εμείς από νωρίς: Να μην τολμήσουν!

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ανεχτούμε την ωμή παρέμβαση του κράτους και της εργοδοσίας στις γραμμές των σωματείων. Έχουμε κάθε δικαίωμα και είναι ανάγκη να μπούμε μπροστά, να υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο το δικαίωμά μας να έχουμε εργατικές οργανώσεις ανεξάρτητες από την παρέμβαση της εργοδοσίας και του κράτους.

Ο ίδιος υπουργός που με ψεύτικες κατηγορίες και προβοκάτσιες έστειλε 35 συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΜΕ στην Ασφάλεια και στα Δικαστήρια επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση με αφορμή την αλησμόνητη και προκλητική δήλωση του ίδιου πως "το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχτηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις", σήμερα το παίζει τάχα τιμητής των εργατικών διαδικασιών και της κάθαρσης στο συνδικαλιστικό κίνημα. Θυμίζουμε πως το κατηγορητήριο κατέρρευσε, οδηγώντας σε αθώωση όλων των κατηγορουμένων συναδέλφων μας.

Οι δηλώσεις του υπουργού Εργασίας επικυρώνουν το συμβόλαιο που υπογράφτηκε πέρσι το Γενάρη ανάμεσα σε νέα και παλιά κυβέρνηση αλλά και της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Η ΝΔ πατάει πάνω στον απεργοκτόνο νόμο που έφερε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέρσι τον Γενάρη και τον ψήφισαν αγκαλιά όλοι μαζί στη Βουλή. Είναι ο νόμος που δυσκολεύει τη συνδικαλιστική δράση και τις προϋποθέσεις για προκήρυξη απεργίας, χτυπάει την εργατική τάξη στο πρωτοβάθμιο επίπεδο οργάνωσης, μέσα στην επιχείρηση, δηλαδή εκεί που εκφράζονται πιο έντονα η εργοδοτική τρομοκρατία, η αυθαιρεσία, οι απειλές και οι πιέσεις. Τις ίδιες μέρες που ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ ψήφιζαν από κοινού τον απεργοκτόνο νόμο, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ τον κατάπιε αμάσητο. Όχι μόνο αρνήθηκε να πάρει απόφαση για απεργία προσπαθώντας να επιβάλει σιγή νεκροταφείου αλλά παράλληλα σιγόνταρε. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του πρόεδρου της ΓΣΕΕ πως "η απεργία έχει φάει τα ψωμιά της", δήλωση-βούτυρο στο ψωμί της εργοδοσίας και των κυβερνήσεών της.

Ο νέος υπουργός φρόντισε να πάρει ήδη θέση πλάι στη συνδικαλιστική μαφία τόσο πριν τις εκλογές όσο και στις προγραμματικές δηλώσεις, πλάι σε στελέχη της ΔΑΚΕ που ηγούνται αυτής.Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και τα ηλεκτρονικά μητρώα που ακούγονται για μια ακόμα φορά ως φάρμακο διά πάσαν νόσο είναι προφανές ότι δεν θα βελτιώσουν τη διεκδικητική - συνδικαλιστική δράση των εργαζομένων, δεν θα αποτρέψουν τη συμμετοχή εργοδοτών και νόθων αντιπροσώπων στις εργατικές διαδικασίες. Αναφέρονται υποκριτικά σε δημοκρατικές διαδικασίες αυτοί που νιώθουν μίσος για την ενεργή και άμεση συμμετοχή των εργαζομένων στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες και στις μορφές πάλης που οι ίδιοι επιλέγουν κάθε φορά να χρησιμοποιούν.

Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό γνωρίζουν τον τρόπο που μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί η κυβερνητική πολιτική και το μακρύ χέρι του κράτους και της εργοδοσίας που επιδιώκουν να βάλουν μέσα στις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα μέσα από τις δικές του διαδικασίες και έξω από την παρέμβαση του κράτους και των εργοδοτών μπορεί και πρέπει να ανασυνταχθεί σε ταξική κατεύθυνση, να δυναμώσει, να πετάξει έξω τα τσιράκια και τους ανθρώπους της εργοδοσίας από τις γραμμές των σωματείων, να γίνει πράξη το σύνθημα "Συνδικάτα εργατών, όχι των εργοδοτών".
Καμία ανοχή στη ζωή με τα ψίχουλα!

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!».

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου