Eurokinissi |
Αφού παρουσίασε μια ωραιοποιημένη εικόνα για την καθημερινότητα του λαού, όπου υπάρχει τάχα «σημαντική μείωση μικρής και μεσαίας εγκληματικότητας», πέρασε στο «ψητό», διαφημίζοντας τον κατάπτυστο νόμο Χρυσοχοΐδη για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. «Το συνταγματικό δικαίωμα στη συνάθροιση εναρμονίζεται με το δικαίωμα στην κοινωνική και οικονομική ζωή», είπε.
Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε λέγοντας ότι «η Ελλάδα είναι ασφαλής χώρα, το δείχνουν οι επενδυτές που εμπιστεύονται τα κεφάλαιά τους εδώ», ενώ στον αντίποδα έκανε λόγο για «υπονόμευση της δημοκρατίας από εξτρεμιστικές πράξεις και ακραία ρητορική», βάζοντας σε ένα επικίνδυνο «μπλέντερ» τις διεκδικήσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος με τη λεγόμενη τρομοκρατία και τον εξτρεμισμό, όπως αποδεικνύει άλλωστε το γεγονός ότι σύρονται στα δικαστήρια συνδικαλιστές ως εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, ενώ οι εργατικοί αγώνες αντιμετωπίζονται με βία και καταστολή.
Στο πλαίσιο έντασης της καταστολής, ο πρωθυπουργός πανηγύρισε για την «κατάργηση των αβάτων», ισχυριζόμενος ότι «τα Εξάρχεια αποδόθηκαν σε κατοίκους και επισκέπτες». Ακόμα, έκανε λόγο για την προαναγγελμένη επέκταση του φράχτη στον Εβρο και συγχάρηκε τους αστυνομικούς για τη «μόνιμη αναχαίτιση των μεταναστευτικών ροών», επιβραβεύοντας το ανθρωποκυνηγητό σε βάρος κατατρεγμένων που εργαλειοποιούνται τόσο από την ΕΕ όσο και από την Τουρκία.
Οσο για την αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη στις «καταγγελίες αστυνομικής βίας που διερευνήθηκαν και πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης», θα προκαλούσε γέλιο, αν τα θύματα της αστυνομικής βίας, διαχρονικά, δεν βρίσκονταν ...δαρμένοι και κατηγορούμενοι στη συνέχεια, μέσα από διαδικασίες συγκάλυψης.
Αλλωστε, και το γεγονός ότι παρέπεμψε στην τοποθέτηση καμερών στις στολές των αστυνομικών, υποστηρίζοντας ότι «εμπεδώνει το αίσθημα λογοδοσίας», ανατρέπεται από την ίδια την πραγματικότητα, όπου, όπως φάνηκε πρόσφατα έξω από την Πανεπιστημιούπολη, οι κάμερες χρησίμευσαν για την καταγραφή και το φακέλωμα φοιτητών που διαμαρτύρονταν.
Τέλος, την ώρα που πληθαίνουν οι αποδείξεις ότι στήθηκε και λειτουργεί, με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων, ένα γιγαντιαίο πλέγμα ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων και φακελώματος, ο πρωθυπουργός, επικαλούμενος «κυβερνοεπιθέσεις που εξαπολύονται από ξένα κέντρα» ως «απειλή για την εθνική ασφάλεια», προανήγγειλε παραπέρα επέκταση αυτών των μηχανισμών: «Η ασφάλεια, συνεπώς, και στον κυβερνοχώρο θα απαιτήσει την ανάπτυξη και από πλευράς Ελληνικής Αστυνομίας, αλλά και των υπόλοιπων δομών του κράτους που είναι επιφορτισμένες με την κυβερνοασφάλεια, θα απαιτήσει νέα εργαλεία, θωράκιση υφιστάμενων υποδομών και βέβαια μεγάλο βάρος θα πέσει στους ώμους του άξιου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου