Παρασκευή 26 Μαΐου 2023

ΚΑΛΑΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Τραυματισμοί και συλλήψεις σε επέμβαση της αστυνομίας υπέρ της εγκατάστασης φωτοβολταϊκών (ΦΩΤΟ)

 

Επέμβαση της αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την ώρα, στην Καλαμιά Κοζάνης, για να προχωρήσουν τα σχέδια εγκατάστασης μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου. Με καταστολή και αυταρχισμό, με συλλήψεις κατοίκων προχωρά η υλοποίηση των επιχειρηματιών της “πράσινης” μπίζνας.

Έχουν γίνει πέντε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι.  

Όπως κάθε μέρα εδώ και καιρό, οι κάτοικοι του χωριού συγκεντρώθηκαν στο σημείο όπου προβλέπεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την εγκατάσταση του γιγάντιου φωτοβολταϊκού πάρκου έκτασης περίπου 750 στρεμμάτων. Ισχυρή δύναμη της αστυνομίας βρέθηκε εκεί για να τους απομακρύνει και να διευκολύνει την έναρξη των εργασιών. Μάλιστα προχώρησε σε σύλληψη κατοίκου τον οποίο οδήγησε στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης.

Στο σημείο συγκεντρώθηκαν κάτοικοι από τα γύρω χωριά, Σωματεία και φορείς της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να συμπαρασταθούν στους κατοίκους και να εκφράσουν μαζί τους την αντίθεσή τους στα σχέδια κυβέρνησης εταιριών.

Κάτω από την άμεση κινητοποίηση και τα μαζικά χαρακτηριστικά που απόκτησε, σταμάτησαν οι εργασίες των εκσκαφέων.






 

Εντελώς αναίτια η αστυνομία με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ πραγματοποίησε επίθεση με χημικά, κρότου λάμψης. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ένας κάτοικος του χωριού και ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ. Επίσης συνελήφθησαν δύο ακόμα κάτοικοι και δύο φοιτητές που πήγαν να συμπαρασταθούν.

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την βουλευτή του ΚΚΕ Τίνα Κουζιάκη έκανε παρέμβαση στην αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης αντιδρώντας στις άδικες και αναίτιες συλλήψεις και απαίτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος τους.






 

Θυμίζουμε ότι εγκατάσταση του φωτοβολταϊκού πάρκου σχεδιάζεται να γίνει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Ο οδοστρωτήρας της “πράσινης ανάπτυξης” δεν λογαριάζει τις αντιδράσεις των κατοίκων, αφού η περιοχή βρίσκεται κοντά στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας και έτσι αποτελεί φιλέτο για τον επενδυτή, που την πλάτη του ζεσταίνουν οι νόμοι των ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη» κερδοφορία.

Στο πλευρό των κατοίκων βρέθηκε ο Μιχάλης Καραμπατζιάς Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Βοϊου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και μέλος της Επιτροπή Αγώνα Σιάτιστας που δίνει μάχη ενάντια στα σχέδια για εγκατάσταση αιολικού πάρκου στο όρος Μπούρινος.

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου