Αφορμή, η «καταγγελία» ...μαθητή για «στέρηση του δικαιώματος στη μόρφωση» | Συγκέντρωση σήμερα Παρασκευή στο ΑΤ Ρεθύμνου, όπου σέρνονται οι καθηγητές
Χαρακτηριστική είναι η πρωτοφανής κλήση σε «απολογία» τεσσάρων εκπαιδευτικών στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου επειδή συμμετείχαν στην απεργία της 21ης Σεπτέμβρη ενάντια στο αντεργατικό έκτρωμα Γεωργιάδη.
Μάλιστα, αφορμή για να συρθούν στο ΑΤ οι εκπαιδευτικοί έγινε η προσφυγή ενός μαθητή Λυκείου στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρεθύμνου επειδή τάχα με την απεργία τους «του στέρησαν το δικαίωμα στη γνώση»! Η Εισαγγελία χωρίς να χάσει χρόνο, διαβίβασε την καταγγελία στο Αστυνομικό Τμήμα Ρεθύμνου με αποτέλεσμα οι τέσσερις εκπαιδευτικοί να καλούνται σήμερα, Παρασκευή, στις 7 μ.μ., για «εξηγήσεις»...
Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου καταγγέλλει το συγκεκριμένο γεγονός ως προσπάθεια τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών και όλων των εργαζομένων, η οποία δεν πρέπει να περάσει. Παράλληλα, απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση συμπαράστασης και διαμαρτυρίας σήμερα στις 7.30 μ.μ., έξω από το Αστυνομικό Τμήμα όπου θα απολογούνται οι εργαζόμενοι, αλλά και όλα τα σωματεία, τις Ενώσεις και την ΟΛΜΕ να εκδώσουν ψηφίσματα συμπαράστασης.
«Φαίνεται ότι έτσι έγινε κατανοητή η δήλωση του Γεωργιάδη στη Βουλή πως θα κινητοποιεί ο ίδιος τους εισαγγελείς όταν οι ίδιοι δεν το κάνουν. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης δεν έχει πάτο», σχολιάζει για το θέμα η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), απαιτώντας από την Εισαγγελία να σταματήσει την απαράδεκτη αυτή διαδικασία.
Τονίζει ότι «αυτές οι καταστάσεις είναι το αποτέλεσμα των απεργοκτόνων νόμων, όλων των τελευταίων κυβερνήσεων, με πιο εμφατικούς τους νόμους του Χατζηδάκη και του Γεωργιάδη.
Τους απαντάμε ότι το δικαίωμα της απεργίας κερδήθηκε με αίμα. Μέχρι τη δεκαετία του '50, όταν νομιμοποιήθηκε η απεργία για τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κλάδος μας το είχε κατακτήσει στην πράξη με πολύ μεγάλες απεργίες, σε πολύ πιο σκληρές συνθήκες από τις σημερινές. Αυτό το δικαίωμα δεν θα το διαπραγματευτούμε με κανέναν γραφικό υπουργό και με κανέναν πρόθυμο εισαγγελέα.
Είναι υποχρέωσή μας, ως εκπαιδευτικοί, να περιφρουρήσουμε αυτό το δικαίωμα και για τη νέα γενιά, τους μαθητές μας, αλλά και να τους διαπαιδαγωγήσουμε με τη στάση μας».
Παράλληλα, η ΑΣΕ σχολιάζει ότι «είναι πραγματικά γελοίο να εγκαλείται ο απεργός εκπαιδευτικός γιατί στερεί, τάχα, το δικαίωμα της μόρφωσης των παιδιών, όταν έχουν χαθεί ήδη ένα εκατομμύριο διδακτικές ώρες από τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία, γεγονός που ούτως ή άλλως ήταν και αντικείμενο της συγκεκριμένης απεργίας».
Θυμίζει μάλιστα ότι ειδικά τα τελευταία 15 χρόνια, «οι εκπαιδευτικοί έχουμε κρατήσει τα σχολεία όρθια, μόνοι μας, σε πολύ δύσκολες συνθήκες και χωρίς καμία βοήθεια από το κράτος. Και όλα αυτά, μισθολογικά εξαθλιωμένοι, υπηρετώντας σε όλες τις γωνιές της Ελλάδας, σε απαράδεκτους έως επικίνδυνους χώρους εργασίας. Αν επιβιώνει κάτι από το δημόσιο σχολείο, αυτό οφείλεται στο πάθος και το μεράκι όλων μας. Εμείς είμαστε αυτοί που περιφρουρούμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, σε αντίθεση με το κράτος που τα υπονομεύει».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου