Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023

Μπλόκο στους φασίστες με «Λαϊκή Συσπείρωση» πιο δυνατή την Κυριακή!

 

«Ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά»
 

Μαζική παρέμβαση - εξόρμηση χτες για την καταγγελία της τραμπούκικης επίθεσης στον Β. Τομπουλίδη

 


« Ούτε στη Θεσσαλονίκη ούτε πουθενά, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». Το σύνθημα αντήχησε χτες βράδυ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της μαζικής παρέμβασης - εξόρμησης που πραγματοποιήθηκε για να καταδικαστεί η φασιστική επίθεση που έγινε στον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Μπροστά στο εκλογικό περίπτερο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, συγκεντρώθηκαν υποψήφιοι και άλλοι εργαζόμενοι και νέοι. Εκεί μίλησε ο Βασίλης Τομπουλίδης και στη συνέχεια ξεκίνησε μια μαζική εξόρμηση στο κέντρο της πόλης, με την ανακοίνωση της ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και προεκλογικό υλικό της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Ο Β. Τομπουλίδης ανέφερε: «Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι τέτοιες φασιστικές ακραίες πρακτικές από θρασύδειλους ακροδεξιούς φασίστες δεν θα μας τρομοκρατήσουν. Δεν υπάρχει περίπτωση να εμποδίσουν τον λαό να έρθει κοντά στις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" και του ΚΚΕ. Ξέρουμε ότι αυτός είναι ο στόχος τους. Δηλώνουμε ακόμα μια φορά ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση", και αυτό αποδεικνύεται, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης - όπως έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια - και έξω στις γειτονιές, στα σχολεία, μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά.

Καλούμε όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις - μόνο μία το έπραξε - κυρίως των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, των κ. Ζέρβα, Πέγκα και Αγγελούδη που κόπτονται για τη δημοκρατικότητά τους να βγάλουν ανακοίνωση καταγγελίας της χτεσινής επίθεσης, αλλά και του βανδαλισμού του εκλογικού περιπτέρου από ακροδεξιές ομάδες. Αν δεν το κάνουν, επιβεβαιώνεται ότι κλείνουν το μάτι σε ακροδεξιό ακροατήριο έχοντας και τέτοιους υποψήφιους στα ψηφοδέλτιά τους».

Νωρίτερα, το πρωί, στη διάρκεια της περιοδείας του στο ΑΧΕΠΑ, ο Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είχε καταγγείλει την επίθεση, τονίζοντας: «Η θρασύδειλη επίθεση φασιστοειδών στον Βασίλη Τομπουλίδη, υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", πρέπει και θα πάρει απάντηση. Με τη δράση όλων μας για την απομόνωση των φασιστοειδών, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο. Αλλά και με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" και στη Θεσσαλονίκη και στην Κεντρική Μακεδονία. Ετσι ώστε να δυναμώσουμε ένα μπλόκο στους φασίστες παντού, κάθε μέρα και στις κάλπες στις 8 Οκτώβρη. Να ενισχυθεί η δύναμη η οποία δεν έδειξε καμία ανοχή στη δράση των φασιστών όλα τα τελευταία χρόνια αλλά και στην παρουσία τους μέσα στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Την επίθεση καταδίκασαν με κοινή τους δήλωση και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης.

«Η επίθεση στον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Βασίλη Τομπουλίδη από ακροδεξιά φασιστοειδή θα πάρει την απάντησή της στις 8 Οκτώβρη με τη μαζική ενίσχυση των ψηφοδελτίων της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και στους δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Εξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας! Μπλόκο στους φασίστες παντού! Την Κυριακή με το κόκκινο αντιφασιστικό γαρίφαλο στην κάλπη!», σημειώνουν οι: Κοκονάς Θανάσης, υποψ. δήμαρχος Κορδελιού - Ευόσμου, Παλάντζας Μάριος, υποψ. δήμαρχος Παύλου Μελά, Γουσόπουλος Αλέξης, υποψ. δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Τσιτσιρούδη Ελένη, υποψ. δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Χατζηκυριάκου Λίνα, υποψ. δήμαρχος Δέλτα, Μαρκίδης Παναγιώτης, υποψ. δήμαρχος Χαλκηδόνας.

 

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου