Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Υπηρετούν το ίδιο σχέδιο
Με υψηλούς τόνους, εκατέρωθεν αντεγκλήσεις και αφορισμούς, η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα της αντιπολίτευσης προσπαθούν να χαράξουν κάλπικες διαχωριστικές γραμμές στη συζήτηση που ολοκληρώνεται σήμερα στη Βουλή, για να κρύψουν την ταξική ουσία των αντιλαϊκών μέτρων.

Κυρίως, όμως, για να συγκαλύψουν την επί της ουσίας συμφωνία τους στην πολιτική θωράκισης των συμφερόντων του κεφαλαίου, που επέβαλε τα προηγούμενα μνημόνια, όπως επιβάλλει και τα μέτρα που τώρα συζητιούνται και ψηφίζονται στην Ολομέλεια της Βουλής.

Το 4ο μνημόνιο,και τα προηγούμενα που έχουν ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι, αποτελούν κομμάτια ενός συνολικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, για την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, στις δοσμένες κάθε φορά συνθήκες.


Τον ίδιο σχεδιασμό υπηρετούν και τα λεγόμενα «αντίμετρα», για τα οποία γίνεται πολύς καβγάς, κυρίως ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, που με τροπολογία πρότεινε τα δικά της. Χρειάζεται επομένως ο λαός να δει «πίσω από τις λέξεις». 

Να μην παρασυρθεί από την προσπάθεια των αστικών κομμάτων να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι ο καβγάς τους αφορά τα δικά του πραγματικά συμφέροντα και τις ανάγκες. Να μη στοιχηθεί πίσω από τον έναν ή τον άλλο, να μην τους δείξει καμία εμπιστοσύνη.

Οι μεν παρουσιάζουν τα «αντίμετρα» ως «σανίδα σωτηρίας για το λαό» και ισχυρίζονται αισχρά ότι η «απόδοσή» τους υπερβαίνει το κόστος των μέτρων. Οι δε καταγγέλλουν τα μέτρα ως «υφεσιακά» και προτείνουν μεγαλύτερες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο και επιτάχυνση - διεύρυνση των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» που έχουν ήδη ψηφιστεί.

Να σκεφτεί ο λαός: Η κυβέρνηση, που λέει ότι τα μέτρα θα υλοποιηθούν από το 2019, έχει ήδη ψηφίσει το 3ο μνημόνιο, που περιλαμβάνει αντιλαϊκές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, στα Εργασιακά και στο Φορολογικό. Τα μέτρα αυτά εφαρμόζονται ήδη και έχουν ορίζοντα «ωρίμανσης» - ανεξάρτητα από το 4ο μνημόνιο - τουλάχιστον μέχρι το 2020! Αυτά τα μέτρα, του 3ου μνημονίου, τα έχουν ψηφίσει και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Και από πάνω, έχουν το θράσος να μιλάνε όλοι μαζί στο όνομα των συμφερόντων του λαού!

Ακόμα πιο πέρα: Διαγκωνίζονται για το λογαριασμό των μέτρων και για το ύψος των «αντίμετρων», αλλά στηρίζουν όλοι μαζί το στρατηγικό σχεδιασμό, το στόχο της ανάκαμψης των κερδών των μονοπωλίων, την αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην ευρύτερη περιοχή, την εμπλοκή στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς.

Τα αντιλαϊκά μέτρα είναι ανάγκη του κεφαλαίου, για να εντείνεται η εκμετάλλευση των εργαζομένων και να ανοίγονται νέα πεδία κερδοφόρας δράσης για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που ενισχύονται σε βάρος όλων των λαϊκών στρωμάτων (εργαζομένων, ΕΒΕ, φτωχομεσαίων αγροτών).

Σ' αυτό το στόχο συγκλίνουν όλα τα κόμματα και οι δυνάμεις του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από τις επιμέρους διαφωνίες. Πραγματική διέξοδος για το λαό είναι να διαχωριστεί από το σχέδιο του κεφαλαίου και των κομμάτων του. Να αντιτάξει το δικό του σχέδιο για ανασύνταξη του κινήματος και δυνάμωμα της Κοινωνικής Συμμαχίας, παλεύοντας σε σύγκρουση με το κεφάλαιο για την ανάκτηση των απωλειών, την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 18 Μάη 2017.

902gr

1 σχόλιο:

 1. Κύριε Κασιμάτη με αγάπη... αλλά ...


  Είτε ΜΆΣ αρέσει Είτε ΔΕΝ ΜΆΣ ΑΡΈΣΕΙ το ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΜΑ ΈΓΙΝΕ με τον Αμερικανόδουλο Μαριχουανάκια/Πειραγμένο Γιωργάκη ΕΊΣ ΓΝΏΣΕΙΝ ΤΟΥ ΚΟΥΡΑΣΜΈΝΟΥ Κωστάκη!!!! Η Ηχηρή Σιωπή ΤΩΝ Συνταγματολόγων/Πρωκτολόγων Έδωσε ΤΗΝ Συγκατάθεση Τους Με την Μαφιόζικη Σιωπή Τους!

  Και εάν η Αμερικανοκίνητη Φασιστοειδής Χούντα ΣΥΝΈΧΙΣΕ ΤΟ ΕΜΦΎΛΙΟ ΠΌΛΕΜΟ Καταστρέφωντας Τόσο Την Ελλάδα/Ελληνική Κοινωνία ΌΣΟ και Την Κύπρο (Το Βλέπουμε και Σήμερα) Η Σημερινή Μοντέρνα (Moderne Times) Ανθελληνική Χούντα Του Εικονικού Διεθνές Ναζιστοφασιστικού Κεφαλαίου που ΞΕΚΊΝΗΣΕ ΤΟ 2009 ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΈΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΕΛΕΊΩΤΙΚΑ!
  Η Χ.Α. είναι του Συστήματος τσιπάκια/τσιράκια και όταν τελειώσουν την καταστροφή της Χώρας οι Αποικιοκράτες θα την εξαφανίσουν όπως ο Führer την SA! ΑΥΤΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΡΌΛΟΣ ΤΌΣΟ ΤΗΣ Χ.Α. ΌΣΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΆΛΛΩΝ ΠΑΡΑΦΥΑΔΩΝ!!!

  Ο ρόλος της Εκκλησίας του Θεανθρώπου του ΙΧΘΥΣ ΕΊΝΑΙ Ύποπτος έως Σατανικός/Ανθελληνικός! Και ΆΣ ΞΈΡΟΥΝ ΚΑΙ ΓΝΩΡΊΖΟΥΝ ΕΝΑ: ΤΟ ΜΑΣΤΗΓΙΟ ΤΟΥ ΙΧΘΥΣ Το Ίδιο Εκείνο που έδιωξε του έμπορους/τραπεζίτες Από Τον Οίκο/Εκκλησία/Ναό/Κοινωνία Του Πατέρα Του ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ!!! Και ξέρετε τι Σας περιμένει Εσάς!!! Και Δεν Σας βοηθούν Τίποτα ούτε Ιερά Λείψανα ούτε Λειτουργίες/Ευχέλαια Ούτε Λαμπάδες! Να είστε Σίγουροι γιαυτό Φαρισσαίοι!  Ο Αρχηγός Ειμί

  ΑπάντησηΔιαγραφή