Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ

Το κεφάλαιο ζητά αίμα και σκλαβιά και ο ΣΥΡΙΖΑ τα ικανοποιεί, όπως πριν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (VIDEO)

 Πατάτε σε μία βάρκα και αυτή είναι της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, της εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης στη συζήτηση του 4ου μνημονίου στη Βουλή και σχολιάζοντας την προσπάθεια που καταβάλει η κυβέρνηση να δείξει πως στηρίζει τα λαϊκά συμφέροντα.

Τόνισε ότι τη μείωση των συντάξεων και του αφορολόγητου ορίου δεν τις ζήτησαν οι συνταξιούχοι και οι εργαζόμενοι όπως δεν ζήτησαν τη μείωση των κοινωνικών δαπανών, τις ιδιωτικοποιήσεις, την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακόμα και για ποσά πάνω από 500 ευρώ.

Δεν ζήτησαν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τις ομαδικές απολύσεις και τη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων από το 29% στο 26% και τόνισε ότι αυτά είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου που ζητάει αίμα, θάνατο και σκλαβιά και πως ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ολοκληρώνει την ικανοποίηση των αναγκών του. Πρόσθεσε ότι για αυτό δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ο ΣΕΒ, ο Ντάισελπμπουμ και τα κοράκια που πίνουν το αίμα των λαών.

Απαντώντας στα κυβερνητικά επιχειρήματα περί εξόδου από την επιτροπεία σημείωσε ότι υπάρχει η επιτροπεία κάθε εξάμηνο της Κομισιόν και πως ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε η ΝΔ δηλώνουν ότι θα καταργήσουν τους μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί, ενώ για την ανάπτυξη σημείωσε ότι θα είναι είναι κομμένη στα μέτρα του μεγάλου κεφαλαίου.

Χαρακτήρισε κάλπικη την αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διότι δεν γίνεται για τα λαϊκά συμφέροντα αλλά για το ποιος θα ικανοποιεί καλύτερα την καπιταλιστική ανάπτυξη μέσα στην ΕΕ που τσακίζει όλους τους λαούς.

Τόνισε ότι το ΚΚΕ θα είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης όπως πάντα και πως η μεγάλη ιστορική ρεβάνς θα έρθει όταν ο λαός βγει στο προσκήνιο -και θα βγει- και θα πάρει αυτό που του ανήκει τα μέσα παραγωγής και τον πλούτο που παράγει.

Πουλάει «τρέλα» η κυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναπαρήγαγε το γνωστό παραμύθι ότι τάχα «το μεγάλο κεφάλαιο, στην Ελλάδα τουλάχιστον, τα τελευταία δύο χρόνια έχει παλέψει λυσσαλέα» την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. «Δείτε μόνο τις ανακοινώσεις του ΣΕΒ», είπε απευθυνόμενος στον Θανάση Παφίλη
«Πράγματι να διαβάσουμε τις ανακοινώσεις του», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης, αφού το «φλερτ» μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΕΒ έχει καταγραφεί σε πλήθος ανακοινώσεων.

Στην αρχή της απάντησής του, ο Θανάσης Παφίλης σχολίασε και την προσπάθεια του Ευκλείδη Τσακαλώτου να φέρει στα μέτρα του ακόμα και τον Λένιν. «Όταν φέρατε το πρώτο μνημόνιο, το δικό σας, επικαλεστήκατε τον Μαρξ. Τώρα που φέρατε το δεύτερο, επικαλεστήκατε τον Λένιν. Μην υποθέσω ότι στον τρίτο θα επικαλεστείτε και τον Στάλιν», σημείωσε με σκωπτική διάθεση. (δείτε εδώ το video). 

902gr

1 σχόλιο:

 1. Ακούγωντας την ... "Βουλή ΤΩΝ Ελλήνων" τώρα, ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΤΗΝ ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΠΡΟΑΣΤΕΙΩΝ ΤΗΣ ΔΙΏΞΕΙΣ... ΝΑΡΚΩΤΙΚΏΝ ΚΑΙ ... ΗΘΩΝ ... ΝΑ ΣΥΛΛΆΒΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΗΤΈΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΉΣ (εκτός ΚΚΕ) ΚΑΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΤΩΝ κύριο των Οικονομικών!!!!

  Ούτε θέατρο του Σπαθάρη να είταν!!!

  ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΟΥ!!!

  ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ Η ΝΤΡΟΠΉ!!!!

  Μα μια κατάρα πάντα θα σε δέρνει Του ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ο Πόνος Της Καρδιάς!!!


  Σκέτος Εμετός!!!!!


  Αυτά Είναι Η "Ελλάδα" Τους!!!

  Κρίμα ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΎΣ ΤΩΝ ΕΛΛΉΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΊΑ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΊΑ!!!!!

  ΜΑ ΜΙΑ ΚΑΤΆΡΑ ΠΆΝΤΑ ΘΑ ΣΕ ΔΈΡΝΕΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ Ο ΠΌΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΆΣ!!!!

  18 Μαΐ 2017, 10:59:00 μ.μ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή