Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

«Αθεράπευτη», όντως…


 

 

«Αθεράπευτη», όντως… – του Νίκου Μπογιόπουλου

 

 
 
 
Το σκίτσο είναι του ΚΥΡ

 α) «Το 1/3 των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κερδίζει τόσο λίγα που μόλις τους φτάνει για να ζήσει. Είναι πάνω από μισόεκατομμύριο. Για τη δουλειά τους παίρνουν κάτω από 376 ευρώ το μήνα ή 60% λιγότερο από το μεσαίο μισθό… Ο κίνδυνος ακόμη και με σταθερή εργασία να συγκαταλεχθεί κανείς στους φτωχούς στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλος, όσο πουθενά αλλού στην ΕΕ» (ανταπόκριση Spiegel από Ελλάδα). Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο το κόστος ζωής στην Ελλάδα είναι δραματικό καθώς «στο Βερολίνο οι τιμές για προϊόντα καθημερινής κατανάλωσης είναι μόλις 14,5% υψηλότερα από ότι στην Αθήνα, παρά το ότι στη γερμανική πρωτεύουσα η αγοραστική δύναμη είναι 117% μεγαλύτερη».  

    β) Το 2016 η κατανάλωση των νοικοκυριών μειώθηκε κατά 2,7 δισ. ευρώ (ΕΛΣΤΑΤ).


    γ) Μέσα στο Σεπτέμβριο οι οφειλέτες προς το δημόσιο αυξήθηκαν κατά 410.322. Συνολικά ξεπερνούν πλέον τους 4.267.400 οφειλέτες εκ των οποίων 1.724.708 απειλούνται να τεθούν άμεσα υπό καθεστώς αναγκαστικών μέτρων είσπραξης (ΑΑΔΕ). 

    δ) Όπως προκύπτει από τις φορολογικές δηλώσεις που κατατέθηκαν τον Ιούνιο, ως αποτέλεσμα της υπερφορολόγησης τα εισοδήματα του 2016 μειώθηκαν κατά 2,5 δισ. ευρώ.  

    ε) Ένα στα 2 νοικοκυριά που έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, δηλαδή 340.000 οικογένειες, αδυνατούν πληρώσουν ακόμα και το κοινωνικό τιμολόγιο του ηλεκτρικού ρεύματος.  

    Είναι σε αυτές τις συνθήκες που ο κ.Τσίπρας, μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε «αθεράπευτα αισιόδοξος» για την οικονομική προοπτική της χώρας και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησής του.

Πηγή: Εφημερίδα Real News 12/11/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου