Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Κριτήριο οι επικίνδυνες εξελίξεις



Η επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή της Ανατ. Μεσογείου, οι ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων που στηρίζουν τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό και τον εγκλωβισμό των ελληνοτουρκικών σχέσεων στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου και ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές.

Οι εξελίξεις αυτές, η εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, η δέσμευση και της επόμενης κυβέρνησης σ' αυτούς τους σχεδιασμούς, συνθέτουν το σκηνικό της επόμενης μέρας που ναρκοθετεί τα συμφέροντα του λαού για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Χρειάζεται επομένως επιφυλακή και αγωνιστική επαγρύπνηση απέναντι σε κάθε προσπάθεια εφησυχασμού.


Απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα που κλιμακώνεται, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν σταματάει να αναδεικνύει ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ ως «εγγύηση» για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή, καλλιεργώντας εφησυχασμό για τον επικίνδυνο ρόλο τους.

Προσπαθεί, ταυτόχρονα, προκλητικά να δικαιώσει τη δική της πολιτική εμπλοκής στα επικίνδυνα ιμπεριαλιστικά σχέδια, την οποία στηρίζει και δεσμεύεται να συνεχίσει η ΝΔ.

Τι κρύβει συνειδητά;

Οτι η Ελλάδα γίνεται αιχμή του δόρατος στην παρελκυστική τακτική ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ απέναντι στην Τουρκία, με στόχο να τη διατηρήσουν στο δυτικό στρατόπεδο και να φρενάρουν τις σχέσεις της με τη Ρωσία.

Οτι διαχρονικά οι ιμπεριαλιστές «σύμμαχοι» προωθούν σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, με κριτήριο τα γεωπολιτικά τους συμφέροντα και τη συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων στην Ανατ. Μεσόγειο, με συμμετοχή των μονοπωλίων τους.
Οτι οι ίδιοι δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, με χαρακτηριστικό παράδειγμα το ΝΑΤΟ, που το θεωρεί «ενιαίο επιχειρησιακό χώρο», νομιμοποιώντας τις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.

Οτι η ίδια η κυβέρνηση ουσιαστικά αναγνωρίζει «συμφέροντα» της Τουρκίας στην Ανατ. Μεσόγειο και στρώνει το έδαφος για μελλοντική συνδιαχείριση του Αιγαίου, προωθώντας τον αμερικανοΝΑΤΟικό σχεδιασμό, για λογαριασμό της αστικής τάξης και όχι του λαού.

Τη βδομάδα που έρχεται, μάλιστα, ετοιμάζεται να συμμετάσχει στο νέο γύρο της διαπραγμάτευσης για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, που γίνεται κάτω από την ομπρέλα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ και αποτελεί προκάλυμμα για συνολικότερες διευθετήσεις στην περιοχή, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» ενεργειακά και άλλα σχέδια.

Η ΝΔ από κοντά έχει δώσει εγγυήσεις στον αμερικανοΝΑΤΟικό παράγοντα ότι θα συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση.

Ο λαός έχει πείρα για να δει τι μας έφερε έως εδώ, τις ευθύνες των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, των κυβερνήσεων και των κομμάτων τους.

Η ειρήνη και η ευημερία των λαών, όπως και η προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, δεν μπορούν να επιτευχθούν στο πλαίσιο των σφοδρών ενεργειακών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών, των ιμπεριαλιστικών οργανισμών, αλλά και των σχεδιασμών των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, στους οποίους η κυβέρνηση έχει ρόλο σημαιοφόρου.

Χρειάζεται σύγκρουση με αυτήν την πολιτική, που περνάει μέσα και από την κάλπη της 7ης Ιούλη.

Με πιο ισχυρό ΚΚΕ στη Βουλή και στο κίνημα, ο λαός μπορεί να δώσει από καλύτερες θέσεις τη μάχη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της Ελλάδας, στέλνοντας μήνυμα ειρήνης, αλληλεγγύης και συνεργασίας στον τουρκικό και τους άλλους λαούς της περιοχής.

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψη μας» του «Ριζοσπάστη» Τετάρτη 19 Ιούνη 2019.

1 σχόλιο:

  1. Σωστές και καλές οι Υποθέσεις Σου!

    Εγώ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ!

    Εγώ θα Σου πω Τί θα γίνει!

    1ον. Εάν η Χώρα μας καθήση στο "Τραπέζι" Έσβησε σε Σύντομο Χρονικό Διάστημα ως Κρατική Οντότητα!

    2ον. Εάν η Χώρα Μας "συμβιμβαστεί" με "σύντομο θερμό επεισόδιο" σε Σύντομο Χρονικό Διάστημα θα Συντριβή ως Κρατική Οντότητα Ισχύος!


    Τί ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ:

    1ον. Στο "Παραμικρό Τσάφ" ΟΛΙΚΗ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝΕΥ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΤΟΥ (ΤΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΤΟΣΟ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΌΣΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΑΤΑ)!

    2ον. ΔΕΝ ΚΑΘΌΜΑΣΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ/ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΏΣ ΝΙΚΗΤΈΣ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΜΑΣ!

    3ον. Καθορίζουμε ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΩΝΤΑΣ ΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΜΩΝΕΣ!

    4ον. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΩΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΝΙΚΗ!

    και

    5ον. ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΩΜΑΣΤΕ ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΩΜΑΣΤΕ*!


    *κάθε παρέκληση σε πολιτικό ή στρατιωτικό επίπεδο εστί Η Εσχάτη Ποινή Επιτόπου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή