Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Συνέντευξη του Λεωνίδα Στολτίδη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ (AUDIO)





Σε μία σειρά θέματα που περιέχονται στα αλλεπάλληλα νομοσχέδια που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή, αναφέρθηκε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, το πρωί της Πέμπτης 8 Αυγούστου.

Όπως σημείωσε, η κυβέρνηση, συνεπής με τις δεσμεύσεις της στο κεφάλαιο, βιάζεται να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα, είτε αυτά αφορούν την παροχή νέων προνομίων στο κεφάλαιο είτε την καταστολή που θα χρειαστεί για να περάσουν οι αντιλαϊκές πολιτικές.


Για το θέμα του ασύλου και την επιχειρηματολογία περί «παραβατικότητας», τόνισε ότι πρόκειται για προφάσεις, αφού στο θέμα των ναρκωτικών, τα αστικά κόμματα συμπαρατάσσονται στη λογική της ναρκωκουλτούρας, ενώ για το θέμα του παρεμπορίου είπε ότι πίσω από τους μικροπωλητές κρύβονται μεγάλα συμφέροντα που δεν τα αγγίζει κανείς.

Επανέλαβε ότι είναι μία κατάκτηση του φοιτητικού και του εργατικού κινήματος, ενώ πρόσθεσε ότι πραγματικός στόχος της κυβέρνησης είναι να ανοίξει το δρόμο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, που θέλουν να ελέγξουν την Ανώτατη Εκπαίδευση και καταργεί το άσυλο γιατί δεν θέλουν αντίδραση σε αυτή την πολιτική.

Τέλος, αναφορικά με τις «φοροελαφρύνσεις» που νομοθέτησε η κυβέρνηση, ο Λ. Στολτίδης ανέφερε ότι τα κυβερνητικά μέτρα νομιμοποιούν το άδικο χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, ενώ η μόνη πραγματική ελάφρυνση αφορά τις επιχειρήσεις και τα κέρδη από τα μερίσματα, δηλαδή το μεγάλο κεφάλαιο. 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου