25-03-2020
“Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος”. – Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο.
Έχετε πέντε λεπτά να σας μιλήσει ο Μητσοτάκης για τη σύνδεση του 1821 με τον κορονοϊό;
Αν ο πρωθυπουργός δεν ήταν προκλητικός και επικίνδυνος, το διάγγελμά του θα ήταν σχεδόν κωμικό. Με φόντο την Ακρόπολη κι αναφορές που έμοιαζαν σχεδόν ειρωνικές: στον αγώνα για την ελευθερία και τα πολεμοφόδια με τα οποία οφείλουμε να εξοπλίσουμε τους ήρωες με τις λευκές και πράσινες μπλούζες, μένοντας σπίτι.
Ας σταθούμε όμως σε μερικά σημεία από όσα ακούσαμε.
Είπε: Όλοι είμαστε ίσοι σε αυτή τη μάχη.
Απλά κάποιοι είναι λίγο πιο ίσοι από τους υπόλοιπους, σκάνε λεφτά σε ιδιωτικά ιατρεία και μπορούν να αντιμετωπίσουν εγκαίρως τον ιό, ενώ άλλοι πεθαίνουν αβοήθητοι σπίτι τους. Όλοι όμως είναι στην πρώτη γραμμή του μετώπου…
Είπε: Κανείς μόνος, αλλά όλοι από την ίδια θέση, στην πρώτη γραμμή.
Εξαιρούνται μάλλον αυτοί που τέθηκαν σπίτι τους σε απομόνωση από τον ΕΟΔΥ, για να μην κολλήσουν τους υπόλοιπους, και πέθαναν μόνοι τους αβοήθητοι.
Είπε: Ο πόλεμος θα κερδηθεί με αρετή και τόλμη.
Και πώς θα αναδειχθεί η αρετή χωρίς όπλα; Εκτός κι αν αρκεί η τόλμη των υγειονομικών, που πάνε στο μέτωπο, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς μάσκες και γάντια, σε πολλές περιπτώσεις.
Είπε: Οι οπλαρχηγοί και πυρπολητές του καιρού μας είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.
Να δούμε αν θα έχουν και αυτή την τύχη του Κολοκοτρώνη, του Ανδρούτσου και άλλων οπλαρχηγών του 1821…
Είπε: Η δύναμη σου πέλαγο, η θέλησή μου βράχος.
Τα λόγια σου με χόρτασαν και το ψωμί σου φάτο.
Είπε: Το 1821 οι πρόγονοί μας ενώθηκαν και πολέμησαν όλοι μαζί.
Αν έχεις διαλύσει ένα σύστημα υγείας, γιατί να κωλώσεις στην Ιστορία; Όσο “ενωμένοι” ήμασταν “όλοι μαζί” το 1821 σαν λαός, άλλο τόσο είμαστε “όλοι μαζί στην ίδια θέση” σήμερα. Ο κορονοϊός δεν κάνει ταξικές διακρίσεις, αλλά ο τρόπος αντιμετώπισής του είναι γεμάτος από αυτές.
Είπε: Ποτέ η σημασία της Ενωμένης Ευρώπης δεν ήταν μεγαλύτερη κι ήρθε η ώρα να την αξιοποιήσει προς όφελος όλων των πολιτών της.
Η “ΕΕ της αλληλεγγύης” για τα μέλη-κράτη της, έριξε τις μάσκες της μπροστά στα φέρετρα που γεμίζουν τα νεκροτομεία στην Ιταλία και σε άλλες χώρες. Η μικρή Κούβα, αποκλεισμένη από το οικονομικό εμπάργκο και της ίδιας της ΕΕ, βάζει τα γυαλιά στο λεγόμενο Δυτικό κόσμο.
Είπε: Η πανδημία θα μας βρει νικητές και πιο ώριμους, χαλυβδωμένους όσο ποτέ.
Και με ισοπεδωμένα ώριμα δικαιώματα και κατακτήσεις χρόνων. Αυτή και αν θα είναι νίκη για την άρχουσα τάξη της χώρας μας, που βλέπει σταθερά την κρίση του κορονοϊού ως ευκαιρία.
Είπε: Οι δομές μας εκσυγχρονίζονται, η τεχνολογία αλλάζει τον τρόπο που εργαζόμαστε, μειώνει τη γραφειοκρατία, ο εθελοντισμός ριζώνει. Χτίζουμε σχέση εμπιστοσύνης στο κράτος, λειτουργούμε πιο ομαδικά και πειθαρχημένα.
Γιατί χαίρεται και χαμογελά ο Μητσοτάκης, πατέρα; Χρειάζεται και επεξήγηση; Ο εθελοντισμός ριζώνει, ο λαός πειθαρχεί ομαδικά στο κράτος, ενώ δουλεύει χωρίς ωράρια από το σπίτι, για ακόμα πιο ευέλικτες μορφές εκμετάλλευσης. Κερδάμε αδέρφια…
Είπε: Θα ξαναχτίσουμε ό,τι χάθηκε.
Το βασικό όμως είναι να μη μείνει πέτρα πάνω στην πέτρα από τις ελευθερίες και τα δικαιώματα του λαού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου