Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Πληρωμένη απάντηση στον δήμαρχο Νεάπολης - Συκεών από εργάτρια καθαριότητας


Από παλιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στην καθαριότητα, όταν
διεκδικούσαν το δικαίωμα της εργασίας τους.

Περίσσεψαν οι “επιβραβεύσεις” και τα “μπράβο” αυτή την περίοδο.
Από τη μια η κυβέρνηση – που έχει απογυμνώσει το Δημόσιο σύστημα υγείας από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, από αναλώσιμα υλικά και προστατευτικά μέσα, με κλειστά χιλιάδες κρεβάτια Μ.Ε.Θ. – ζητά υποκριτικά να χειροκροτήσουμε γιατρούς και νοσηλευτές που πράγματι σηκώνουν με τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους όλο το βάρος της περίθαλψης, και
από την άλλη η διοίκηση του Δήμου Νεάπολης-Συκεών – που έχει απογυμνώσει από μόνιμο προσωπικό την υπηρεσία καθαριότητας, απολύοντας ακόμη και εργαζόμενους που έχουν δικαιωθεί από τα δικαστήρια – στέλνει τώρα “φιλοφρονήσεις” στους εργαζόμενους για το σκληρό καθημερινό τους έργο.

Για τις υποκριτικές “επιβραβεύσεις” του κ. Δανιηλίδη, πληρωμένη απάντηση έδωσε η Σοφία Τσοχαταρίδου, εργάτρια καθαριότητας και υποψήφια δημοτική σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

«Δεν δεχόμαστε “φιλοφρονήσεις” από Δημάρχους που μας στέρησαν το δικαίωμα της εργασίας

Με ανακοίνωση που έβγαλε ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, “επιβραβεύει” τον σκληρό, καθημερινό αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που σε δύσκολες περιόδους, όταν έχει απόλυτη ανάγκη από τους εργαζόμενους, στέλνει και κάποιες «φιλοφρονήσεις» μέσω του τύπου.

Εμείς οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα πάντα δουλεύουμε με συνείδηση και αίσθημα ευθύνης για να κρατάμε την πόλη καθαρή και να προστατεύουμε τις συνθήκες υγιεινής των συμπολιτών μας.

Οι συνθήκες εργασίας μας είναι πολύ δύσκολες και γίνονται ακόμη δυσκολότερες με το κρύο, την παγωνιά, την βροχή, τον μεγάλο καύσωνα ή σε συνθήκες όπως οι σημερινές.
Τα μέτρα προστασίας μας δεν είναι πάντα δεδομένα γι αυτό και υπάρχουν στον κλάδο μας πολλά εργατικά ατυχήματα (αρκετά από αυτά θανατηφόρα).

Δεν έχει περάσει καλά-καλά ένας χρόνος αφότου ο κ. Δήμαρχος, αγνοώντας αυτή την σκληρή, καθημερινή προσφορά των εργαζομένων στην καθαριότητα, αποφάσισε να στείλει 22 συναδέλφους στην ανεργία, αποδυναμώνοντας με αυτό τον τρόπο την υπηρεσία καθαριότητας και το έργο που επιτελεί.

Οι εργαζόμενοι αυτοί, αν και είχαν προσληφθεί με σύμβαση λίγων μηνών, κατάφεραν με τον αγώνα τους να παρατείνουν τις συμβάσεις και να δουλεύουν συνεχώς επί 3 χρόνια.
Κατάφεραν μάλιστα με πρωτόδικη απόφαση του δικαστηρίου να κερδίσουν το δίκαιο αίτημα τους για μονιμοποίηση.

Παρόλα αυτά ο κ. Δήμαρχος προτίμησε να τους απολύσει, στερώντας τους το δικαίωμα στην εργασία και από τις οικογένειές τους τα έσοδα ενός χαμηλού μισθού που κάλυπτε όπως-όπως τις ανάγκες των νοικοκυριών τους.
Εκ μέρους όλων αυτών των εργαζομένων, αρνούμαι να δεχτώ το υποκριτικό ενδιαφέρον του κ. Δημάρχου και τις ψεύτικες φιλοφρονήσεις του.

Σοφία Τσοχαταρίδου
Εργάτρια Καθαριότητας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου