Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

ΜΟΝΑΧΟ Μαχητική παρουσία του ΚΚΕ και ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση ενάντια στη σύνοδο του G7 (VIDEO - ΦΩΤΟ)

 

Μαχητική και μαζική ήταν χθες Σάββατο η παρουσία του κοινού μπλοκ του ΚΚ Ελλάδας και του ΚΚ Τουρκίας στη συγκέντρωση στο Μόναχο ενάντια στη Σύνοδο του G7 που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στη Νότια Βαυαρία.

Παρά την προσπάθεια των διοργανωτών της κινητοποίησης να περάσουν ένα διαχειριστικό μήνυμα για ανάγκη μετασχηματισμού του G7 σε δήθεν "φιλολαϊκότερη" κατεύθυνση με περισσότερη "ευαισθησία" απέναντι στα προβλήματα των λαών και του πλανήτη, το κύριο σώμα των διαδηλωτών που συμμετείχαν φώναζαν συνθήματα ενάντια στον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό.

Το δυναμικό παλμό έδωσαν όσοι συμμετείχαν στο μπλοκ του ΚΚΕ και του ΚΚΤ με τα συνθήματα, το πανό και τις σημαίες τους. «Όχι στο αιματηρό ξαναμοίρασμα του κόσμου από τους ιμπεριαλιστές - Ελπίδα η πάλη των λαών!» ήταν το σύνθημα του πανό στα γερμανικά, ενώ οι δυνάμεις των Τούρκων και των Ελλήνων κομμουνιστών με μαζική εξόρμηση κοινής ανακοίνωσης κατέδειξαν τον πραγματικό ένοχο για την κατάσταση των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο και ανέδειξαν την προοπτική της ταξικής οργάνωσης και πάλης για μια κοινωνία διαφορετική από αυτή που απεργάζονται οι σύνοδοι των G7, BRICS και όλων των ιμπεριαλιστικών επιτελείων, την κοινωνία που θα έχει ως κέντρο της τις πραγματικές ανάγκες της ανθρωπότητας, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό.

Οι συγκεντρωμένοι, λίγο πριν το τέλος της επίσημης συγκέντρωσης, ανανέωσαν το ραντεβού τους στους αγώνες που έρχονται, ενάντια στις αστικές τάξεις και τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους τόσο της Γερμανίας όσο και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου