Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ Τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως "εισβολείς"

 

Κυνικές κι αποτρόπαιες ήταν οι δηλώσεις του "προοδευτικού" Ισπανού πρωθυπουργού

 

 

Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως "εισβολείς" και "υβριδική απειλή" σημειώνει σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την άγρια καταστολή εναντίον μεταναστών στα σύνορα Μαρόκου-Ισπανίας. Χαρακτηρίζει κυνικές κι αποτρόπαιες τις δηλώσεις του Ισπανού πρωθυπουργού και θέτει το ερώτημα «τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της "προόδου" στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης;»

Αναλυτικά:

«Οι σοκαριστικές εικόνες στα σύνορα Ισπανίας-Μαρόκου, με τις δυνάμεις καταστολής να επιτίθενται σε χιλιάδες ξεριζωμένους, ακόμη και σε ημιθανείς ανθρώπους, θυμίζουν πρακτικές και σχέδια εξόντωσης. Προκαλούν αποτροπιασμό κι οργή.

Οι δεκάδες θάνατοι και τραυματισμοί, που έρχονται να προστεθούν στη μακάβρια λίστα, είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της ΕΕ, που ονομάζει τους ξεριζωμένους ως "εισβολείς" και "υβριδική απειλή" και προωθεί συμφωνίες καταστολής στο όνομα φύλαξης των ευρωπαϊκών συνόρων, όπως η ανάλογη συμφωνία Ισπανίας-Μαρόκου. Αθλιότητα! 

Εξίσου κυνικές κι αποτρόπαιες ήταν οι δηλώσεις του "προοδευτικού" Ισπανού πρωθυπουργού που έσπευσε να μοιράσει συγχαρητήρια στις δυνάμεις καταστολής της Ισπανίας και του Μαρόκου, μιλώντας για "επίθεση στην εδαφική ακεραιότητα της χώρας". Τι άραγε έχουν να πουν στην Ελλάδα όσοι μιλούν για τον αέρα της "προόδου" στην Ισπανία της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης; 

Νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές κυβερνήσεις εφαρμόζουν την ίδια αντιδραστική πολιτική της ΕΕ. Πρόοδος είναι η πάλη ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που γεννά τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων από τις εστίες τους. Πρόοδος είναι η προστασία των μεταναστών και προσφύγων ενάντια στην πολιτική της καταστολής και της εργαλειοποίησης της ΕΕ.»

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου