Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΑΙΘΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΣΕ ΣΤΟΝ ΓΡΑΜΜΟ

 

Το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ δεσπόζει στο κέντρο της νοσοκομειούπολης
 
Οι εργασίες για το συγκλονιστικό υπαίθριο μουσείο στο χώρο που απλώνεται η νοσοκομειούπολη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Η σκληρή εργασία δεκάδων - αν όχι εκατοντάδων - συντρόφων από πολλές περιοχές της χώρας υλοποίησε ένα μουσείο που ανάλογό του δεν υπάρχει, με πλούσιο υλικό, φωτογραφίες και ντοκουμέντα που παρουσιάζουν στον ίδιο χώρο την κατασκευή, τη λειτουργία αλλά και τις εργασίες ανάδειξης αυτής της πολιτείας που απαρτιζόταν από τα δεκάδες κτίσματα του αντάρτικου νοσοκομείου στην καρδιά του Γράμμου.

Οι επισκέπτες θα μπορούν πλέουν να έρθουν σε επαφή με τη μεγάλη αυτή σελίδα της ηρωικής πάλης του λαού, περπατώντας στα ίδια μονοπάτια των μαχητών, των υγειονομικών που υλοποίησαν το «θαύμα του Γράμμου και του Βίτσι» σώζοντας από βέβαιο θάνατο χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ.

Ο χώρος είναι σε υψόμετρο 1.250 μέτρων και εκεί βρίσκονται τα ίχνη από περίπου 40 κτίσματα του νοσοκομείου.

Στον συγκεκριμένο χώρο, στο πλαίσιο της 32ης Αντιιμπεριαλιστικής Κατασκήνωσης της ΚΝΕ το Σάββατο 15 Ιούλη θα γίνει η συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα. Επίσης, στην εκδήλωση χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Θοδωρής Κωτσαντής, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Φάνης Παρρής, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Το μήνυμα της ΚΕ του ΚΚΕ, που δεσπόζει στο κέντρο της Νοσοκομειούπολης του ΔΣΕ στον Γράμμο, αναφέρει:

«Η οργάνωση και λειτουργία του Νοσοκομείου στον Γράμμο, καθώς και το έργο της Υγειονομικής Υπηρεσίας του ΔΣΕ είναι ένας ακόμα άθλος του ΔΣΕ.

Χτίστηκε και λειτούργησε μια ολόκληρη νοσοκομειούπολη που δίκαια προκαλεί τον θαυμασμό μας. Σε συνθήκες συνεχών μαχών για 70 μέρες, οι υγειονομικές υπηρεσίες του νοσοκομείου πρόσφεραν πολύτιμες υπηρεσίες, σώζοντας από βέβαιο θάνατο χιλιάδες μαχητές και μαχήτριες του ΔΣΕ.

Η νοσοκομειούπολη του ΔΣΕ αποτελεί ένα ακόμα σύγχρονο μνημείο ενταγμένο στο δίκτυο μουσείων και μνημείων των αγώνων του λαού μας σε Γράμμο - Βίτσι.

Η πίστη στο δίκιο του αγώνα, η αυτοθυσία και ο απαράμιλλος ηρωισμός των μαχητών και των μαχητριών του ΔΣΕ σε όλα τα μέτωπα του αγώνα θ' αποτελούν πάντα, για τις νεότερες γενιές, μια ανεξάντλητη πηγή έμπνευσης, παραδειγματισμού και ακούραστης προσφοράς στον αγώνα για το δίκιο και την προκοπή του λαού, για τη δικαίωση των πόθων και της θυσίας της ένδοξης γενιάς της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ.

Τιμή και δόξα στον ΔΣΕ».


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου