Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Περί δημοσκοπήσεων


Πηγή: Eurokinissi

 

Διενεργείται τις τελευταίες μέρες, ενόψει των ευρωεκλογών, μια ακόμα δημοσκόπηση, με τη μέθοδο της αποστολής μηνυμάτων στο Viber, σε τυχαία επιλαχόντες όπως αναφέρεται, από μια εταιρεία ονόματι «Real Polls». 

Στη συγκεκριμένη έρευνα, πέρα από τα γνωστά ερωτήματα για την πρόθεση ψήφου κ.ά στις προσεχείς ευρωεκλογές, τίθενται και δύο όπου ζητείται γνώμη για τους πολιτικούς αρχηγούς. Ως εδώ όλα καλά. Ποιο είναι το πρόβλημα; Ότι σε αυτά τα δύο ερωτήματα απουσιάζει σκανδαλωδώς ερώτημα που να αφορά τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα! Τη στιγμή μάλιστα που περιλαμβάνονται όλοι οι αρχηγοί των κοινοβουλευτικών κομμάτων που έπονται του ΚΚΕ, αλλά και άλλοι, απίθανοι, που προφανώς θέλουν να... «σφυγμομετρήσουν», αν όχι να ενισχύσουν, όπως η Λατινοπούλου και ο Κόκκαλης!

Από μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο προκύπτει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εδρεύει στην Κύπρο και πως κάποιες έρευνές της, που έχουν τουλάχιστον δημοσιευτεί, ήταν για λογαριασμό του Documento, του Kontra και κάποιων ιστοσελίδων.

Αναρωτιόμαστε, αυτή η εταιρεία θα δημοσιεύσει αποτελέσματα; Σε αυτά θα ανακοινώνονται οι… γνώμες των ερωτώμενων για τους πολιτικούς αρχηγούς; Τα «ευρήματά» της θα αναπαραχθούν από εφημερίδες και δελτία ειδήσεων;

Το ΚΚΕ πραγματοποιεί τις «δικές του δημοσκοπήσεις», ερχόμενο καθημερινά σε επαφή με χιλιάδες ανθρώπους εκεί που μετράει, στους χώρους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, σε σχολεία και σχολές κι αυτό θα συνεχίσει να κάνει, τόσο στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές, όσο και την επόμενη μέρα. Κι ασφαλώς, δεν εξαρτά την πολιτική του από τις δημοσκοπήσεις και τα όποια ευρήματά τους. Αποδεικνύεται, άλλωστε, το πώς αυτές διενεργούνται και πόσο έγκυρες είναι…

 

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου