Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Εκδήλωση στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης πριν 56 χρόνια (VIDEO - ΦΩΤΟ)





Τη μνήμη του αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη τίμησε η ΕΔΥΕΘ στο μνημείο που βρίσκεται στο σημείο της δολοφονικής επίθεσης, σαν σήμερα, 56 χρόνια πριν.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του ΠΓ, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Σάκης Βαρδαλής, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Θεανώ Καπέτη, Μιχάλης Μιχαήλ και Λεωνίδας Στολτίδης και οι υποψήφιοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Σωτήρης Αβραμόπουλος, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Οδυσσέας Μαάιτα, υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας - Χορτιάτη και ο Μπάμπης Βέλλης, υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών.


Ο Νίκος Ζώκας, πρόεδρος της ΕΔΥΕΘ, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη «σκύλευση» της μνήμης του Λαμπράκη από τον ΣΥΡΙΖΑ, παράδειγμα το οποίο βέβαια δεν αποτελεί μεμονωμένη προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης το τελευταίο διάστημα. Όπως είπε, «ο Γρηγόρης Λαμπράκης δεν ήταν τυχαίος, δεν ήταν ένας αγωνιστής για την ειρήνη και τη δημοκρατία γενικά, όπως θέλουν να μας πείσουν πολλοί. Σήμερα, 56 χρόνια μετά τη δολοφονία του, οι στόχοι και τα ιδανικά για τα οποία θυσιάστηκε, δεν έχουν βρει ακόμη δικαίωση.
(...) Θεωρούμε μέγιστη καταισχύνη την αισχρή και ξεδιάντροπη πολιτική εκμετάλλευση του ονόματος και των αγώνων του Γρηγόρη Λαμπράκη από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, (...) που υπογράφει αντικομμουνιστικά ψηφίσματα με όλο το ακροδεξιό και φιλοφασιστικό σκυλολόι της ΕΕ.

Είναι μέγιστη ντροπή η σκύλευση της μνήμης του Λαμπράκη από αυτούς που συμβιβάστηκαν, που έγιναν οι καλύτεροι εντολοδόχοι της ελληνικής αστικής τάξης και των ξένων μονοπωλίων, που τα παρέδωσαν όλα στους ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, που έγιναν οι σημαιοφόροι και οι προτιμότεροι εταίροι του Τραμπ και των ΗΠΑ στην περιοχή, που σφιχταγκαλιάζονται με το Ισραήλ, το κράτος-δολοφόνο του ηρωικού παλαιστινιακού λαού.

Είναι αισχρή πολιτική εκμετάλλευση η περιφορά του πολιτικού φακέλου του Γρηγόρη Λαμπράκη από την κυβέρνηση και υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ, που στήνουν δήθεν "εκθέσεις" με μοναδικό σκοπό τα ποταπά πολιτικά οφέλη, που επιδιώκουν από αυτό. Είμαστε αντίθετοι! Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει, θα μας βρουν μπροστά τους!

Εμείς, συναγωνιστές και φίλοι, με κυρίαρχο το σύνθημα "τον ιμπεριαλισμό καμιά υποταγή - μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί" συνεχίζουμε, βαδίζουμε ακλόνητοι στα βήματα του Λαμπράκη. Μέχρι το τέλος, μέχρι τη νίκη!».

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο από τους εκπροσώπους του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΟΓΕ και της ΕΔΥΕΘ (δείτε εδώ βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση).





 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου