Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

O φασισμός δεν ανακόπτεται με δικαστικές αποφάσεις αλλά με μαζική λαϊκή δράση

 

ΤΜΗΜΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ
 



Με αφορμή τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, το Τμήμα Δικαιοσύνης και Λαϊκών Ελευθεριών της ΚΕ του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του υπογραμμίζει ότι κάθε προοδευτικός δικηγόρος και νομικός, κάθε εργαζόμενος και αυτοαπασχολούμενος στον χώρο της Δικαιοσύνης έχει σήμερα ακόμα περισσότερα στοιχεία για να δει και να αναγνωρίσει τα όρια της αστικής Δικαιοσύνης, που:

«"Χρειάστηκε" πεντέμισι χρόνια για να ολοκληρωθεί η εκδίκαση της υπόθεσης και να εκδοθεί καταδικαστική απόφαση (...)

"Χώρεσε" την ανεξίτηλη στη μνήμη του λαού μας προκλητική πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, η οποία πρότεινε να απαλλαγούν όλοι οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής πλην του Ρουπακιά.

Με τη δικαστική απόφαση έριξε "στα μαλακά" τους φασίστες για την υπόθεση σε βάρος των κομμουνιστών και συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ (...)

Αποφυλάκισε σειρά στελεχών της ΧΑ με την "αιτιολογία" ότι "δεν υπάρχει πιθανότητα για νέα εγκληματική πράξη, διότι το έγκλημα... τελέστηκε για συγκεκριμένους λόγους εν μέσω συγκεκριμένων συνθηκών". Αναιρέθηκε έτσι επί της ουσίας ο χαρακτηρισμός της ΧΑ ως εγκληματικής οργάνωσης, ότι δηλαδή "οι συγκεκριμένοι λόγοι και οι συγκεκριμένες συνθήκες της δράσης" των ναζί φασιστών είναι η βάρβαρη, αποτρόπαιη ιδεολογία και δράση του ναζισμού, που γεννιέται και θεριεύει στο έδαφος της βάρβαρης, εκμεταλλευτικής κοινωνίας του καπιταλισμού».

Είναι η αστική δημοκρατία και το κράτος, το «κράτος δικαίου», συνεχίζει η ανακοίνωση, που μετά την καταδίκη της ΧΑ:

«Ξαναέδειξαν ανοχή ή και στήριξη στη φασιστική δράση, ειδικά στη νεολαία, όπως με τις φασιστικές επιθέσεις και δράση νέων φασιστικών μορφωμάτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και αλλού.

Αξιοποίησαν την ίδια την καταδίκη της Χρυσής Αυγής για παρέμβαση στη λειτουργία των κομμάτων και περιορισμό ελευθεριών, με το μάτι στραμμένο δηλαδή στον βασικό εχθρό του κεφαλαίου: Τον "εχθρό λαό" (...)

Ομως η πιο πολύτιμη, χρόνια και ύπουλη υπηρεσία του ναζισμού - φασισμού στη δικτατορία του κεφαλαίου είναι η χρήση του ως "μπαμπούλα", για να καθαγιάζονται η αστική δημοκρατία και το "κράτος δικαίου" ως η "ανθρώπινη" μορφή του απάνθρωπου καπιταλιστικού συστήματος».

Καταλήγοντας το Τμήμα Δικαιοσύνης τονίζει: «Το "φίδι" του φασισμού δεν νικιέται με τα "τερτίπια" της αστικής δημοκρατίας και των θεσμών της, στον "κόρφο" των οποίων θρέφεται και κρύβεται.

Νικιέται μόνο με τα "όπλα" της κοινωνικής προόδου, της εξέλιξης, του μέλλοντος της ανθρωπότητας, εκείνες τις φωτεινές ιδέες και τη μαζική λαϊκή δράση που ανοίγουν τον δρόμο για την ανατροπή της μήτρας του φασισμού, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης, της ταξικής κοινωνικής αδικίας, τον δρόμο για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.

Αυτός είναι ο δρόμος και για κάθε προοδευτικό και ριζοσπάστη νομικό επιστήμονα, για κάθε εργαζόμενο και αυτοαπασχολούμενο και στον χώρο της Δικαιοσύνης. Σ' αυτόν τον δρόμο η οργάνωση, η πάλη, η συμπόρευση με το ΚΚΕ θα στείλουν οριστικά στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας τα ναζιστικά απορρίμματα και το σύστημα που τα γεννά!».

Ριζοσπάστης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου