Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Όταν η πραγματικότητα δε βολεύει κάποιους… τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα


«Όταν η πραγματικότητα δε βολεύει κάποιους… τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα», αναφέρει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Κεντρικής Μακεδονίας με αφορμή δημοσιεύματα για την πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου ψευδώς αναφέρουν ότι όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έδειξαν διάθεση να συνεργαστούν με τη διοίκηση του κ. Τζιτζικώστα. 
Συγκεκριμένα, η «Λαϊκή Συσπείρωση», αναφέρει:

«Σε Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (που αναπαράγεται από ορισμένα ΜΜΕ ως ρεπορτάζ χωρίς να αναφέρεται η πηγή), καταβάλλεται προσπάθεια έτσι ώστε η επιθυμία ορισμένων να μετατραπεί σε πραγματικότητα.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται και η "Λαϊκή Συσπείρωση" Κεντρικής Μακεδονίας σε αυτούς που, " … συνεχάρησαν τον περιφερειάρχη για τη δημοκρατική και ανοιχτή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου και της διοίκησης, αλλά και για τη συνεχή διάθεση συνεργασίας του κ. Τζιτζικώστα με τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης".

Μάλιστα για να κάνουν πιο αληθοφανές το "ρεπορτάζ" τους, εμφανίζουν τον περιφερειακό σύμβουλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Βασίλη Ρέβα να τονίζει ότι "αν και πιστεύουμε σε διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, εντούτοις κατορθώσαμε να συνεργαστούμε. Παράλληλα με τις διαφορετικές απόψεις μας συνεργαστήκαμε και δουλέψαμε όλοι μαζί για τα προβλήματα της περιοχής".

Ο ίδιος βέβαια στην τοποθέτηση του (τοποθέτηση η οποία βρίσκεται στα πρακτικά και είναι διαθέσιμη σε όλους) ανέφερε μεταξύ άλλων "… η παρουσία του συνδυασμού μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο και οι τοποθετήσεις μας συνέβαλαν στο να αναδειχθούν προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων της Περιφέρειας μας. Η όποια μεταξύ μας διαφωνία, μιας που εμείς στηρίζουμε ένα εντελώς διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης, ήταν και για εμάς ευεργετική στο βαθμό που μας βοηθούσε να βελτιώνουμε κάθε φορά και να εμπλουτίζουμε τις θέσεις μας για τα διάφορα ζητήματα".

Είναι βέβαια γνωστό πως όλη την προηγούμενη 5ετία ως "Λαϊκή Συσπείρωση" είχαμε στο επίκεντρο των παρεμβάσεων και της συνολικής μας προσπάθειας:

  • Τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα: Την ανεργία, τη φτώχεια, τους μισθούς πείνας, τη φοροληστεία των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων αγροτών. Συγκρουστήκαμε με το αφήγημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αλλά και της διοίκησης της Περιφέρειας που επί της ουσίας καλούσε τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία σε συμβιβασμό με την άσχημη κατάσταση και τα ψίχουλα που περισσεύουν από το "φαγοπότι" της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
  • Τις μεγάλες ελλείψεις στην Περιφέρεια μας σε αντιπλημμυρική προστασία, αντισεισμική και αντιπυρική θωράκιση, υποδομές Υγείας και Παιδείας, μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος, έργα για ένα ασφαλές οδικό δίκτυο. Οι όποιες παρεμβάσεις σε αυτούς του τομείς με ευθύνη του κεντρικού κράτους και της Περιφέρειας είναι αποσπασματικές, πραγματική σταγόνα στον ωκεανό.
  • Τη συμβολή μας στην ενημέρωση και κινητοποίηση του λαού ενάντια στην ταχύτερη μετατροπή της Περιφέρειας μας σε "πύλη εισόδου" προς τα Βαλκάνια, αμερικανοΝΑΤΟικών σχεδιασμών, επιχειρηματικών πλάνων μεγάλων ομίλων στην ενέργεια, στις μεταφορές, σε άλλους κλάδους.

Σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσουμε, μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Με βάση τα παραπάνω επισημαίνουμε την ανάγκη, με τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης και τη διόρθωση του Δελτίου Τύπου της Περιφέρειας, να αποκατασταθεί η αλήθεια για την πραγματική τοποθέτηση της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου