Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2026

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ «Ρεαλισμός» της εμπλοκής, με εξοπλισμούς και στρατεύματα όπου Γης

 

Εναν «προηγμένο στρατό του ΝΑΤΟ» έχει στόχο το κατάπτυστο νομοσχέδιο για τις Ενοπλες Δυνάμεις, λέει ο Δένδιας

 

INTIME NEWS

Οσο κλιμακώνονται οι ιμπεριαλιστικές κόντρες - τόσο εντός του ευρωατλαντικού άξονα, όσο και αυτές με άλλα κέντρα - για τις σφαίρες επιρροής και την εκμετάλλευση πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων, τόσο ξεδιπλώνεται και το σχέδιο της κυβέρνησης να «παίξει» εκεί στα «γεμάτα», έχοντας έγνοια τα συμφέροντα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό για τον λαό μας.

Ενδεικτικά, σε ανάρτησή του την Κυριακή ο Κυρ. Μητσοτάκης έλεγε ότι «η επιλογή της ευθύνης» για την κυβέρνηση «δεν μπορεί παρά να είναι η πιο ενεργή, η πιο αξιόπιστη παρουσία και η διαρκής υπεράσπιση του εθνικού συμφέροντος σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται», παρουσιάζοντας ως τέτοιο το αστικό συμφέρον, όπως εκδηλώνεται με εμπλοκές σε κόντρες και παζάρια όπου Γης για τα μερτικά της καπιταλιστικής λείας.

Καλλιεργώντας κλίμα σε αυτήν την κατεύθυνση, για συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις ανά τον κόσμο, ο Μητσοτάκης εκκινώντας από την περίπτωση της Βενεζουέλας... έμεινε καμιά δεκαριά μέρες πίσω στην ευρωατλαντική προπαγάνδα, αναπαράγοντας τα περί «παράνομων και αυταρχικών καθεστώτων που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα» - αυτός που έλεγε ότι είναι «λεπτομέρειες για μετά» το διεθνές δίκαιο και έχει για στρατηγικούς συμμάχους Ισραήλ και Σ. Αραβία... - κι ενώ οι ΗΠΑ ήδη έχουν περάσει στο «παρασύνθημα», λέγοντας πως η επέμβαση έγινε για το πετρέλαιο και για να αποτραπεί η διείσδυση Κίνας και Ρωσίας στο ημισφαίριο «τους».