Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΕΘ


Πρόγραμμα δράσης από τα σωματεία μπροστά στις 7 Σεπτέμβρη
 
Στις 26/8 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - συναυλία έξω από το ΕΚΘ

Από παλιότερη παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σε εργοτάξιο του Μετρό
Από παλιότερη παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης σε εργοτάξιο του Μετρό
Με σύνθημα «Συνεχίζουμε, κλιμακώνουμε την πάλη μας, με κορύφωση τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ», η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με τη μαζική συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στις 7 Σεπτέμβρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους, να δώσουν μαχητική, αποφασιστική απάντηση στην αντεργατική επίθεση που κλιμακώνεται.
 Στην πορεία προς το συλλαλητήριο της ΔΕΘ, τη Δευτέρα 26 Αυγούστου, στις 7.30 μ.μ., οργανώνει εκδήλωση με ομιλία και συναυλία - γλέντι, στο πάρκο μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, αυτές τις μέρες, συνεδριάζουν τα ΔΣ Σωματείων με στόχο να καθορίσουν πρόγραμμα δράσης και παρεμβάσεων, ενόψει της ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΣ του Συνδικάτου Οικοδόμων Θεσσαλονίκης συνεδρίασε και αποφάσισε συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ, προετοιμασία μαζικών Γενικών Συνελεύσεων σε μεγάλα εργοτάξια (π.χ. του αεροδρομίου και του Μετρό), παρεμβάσεις και δράσεις με αιχμή τον συνδικαλιστικό νόμο, το Ασφαλιστικό, τις ΣΣΕ και μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς.


Σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους με τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο στις 7/9 να δώσουν μαχητική, μαζική απάντηση στην κυβέρνηση, που προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό με την κοροϊδία της «βιώσιμης ανάπτυξης» και να τον πείσει να ανεχθεί μέχρι το 2060 τις συνεχείς απώλειες σε μισθούς, συντάξεις, Κοινωνική Πρόνοια.

Οπως αναφέρει, «έχει γίνει ήδη σαφές ότι οι αντιλαϊκές "μεταμνημονιακές δεσμεύσεις", τα ματωμένα πλεονάσματα, οι αντεργατικές αναδιαρθρώσεις, τα διάφορα μέτρα στήριξης των επιχειρηματικών ομίλων είναι οι πυλώνες πάνω στους οποίους θα ξεδιπλωθεί η κυβερνητική πολιτική».

Τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο και το ηλεκτρονικό φακέλωμα «ετοιμάζει ευθεία παρέμβαση στη συνδικαλιστική δράση και συντριπτικό χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, συνεχίζοντας από εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για λογαριασμό του κεφαλαίου».

Καταγγέλλει τέλος τον ρόλο της συνδικαλιστικής μαφίας και τη στήριξη που παρείχε στον απεργοκτόνο νόμο και σημειώνει: «Το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που συσπειρώνονται σε αυτό, γνωρίζουν τον τρόπο που μπορεί και πρέπει να αποκρουστεί η κυβερνητική πολιτική και το μακρύ χέρι του κράτους και της εργοδοσίας που επιδιώκουν να βάλουν μέσα στις εργατικές συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Ριζοσπάστης  Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου