Οι λαϊκές διαδηλώσεις οργής των τελευταίων ημερών στις ΗΠΑ, έπειτα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Τζόρτζ Φλόιντ, έχουν οδηγήσει τον πρόεδρο Τραμπ σε σπασμωδικές κινήσεις. Έτσι, από τη μια βγάζει προκλητικούς λόγους κατά των διαδηλωτών (ανακηρύσσοντας παράνομο τον… αντιφασισμό!) και από την άλλη φυγαδεύεται σε υπόγειο καταφύγιο του Λευκού Οίκου κατά τη διάρκεια μαζικής διαδήλωσης στην Ουάσινγκτον!
Την ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες λαού βρίσκονται στους δρόμους των αμερικανικών πόλεων, απ’ άκρη σε άκρη των ΗΠΑ, ακροδεξιοί οπαδοί του Τραμπ βγαίνουν δημόσια και απειλούν τους διαδηλωτές με αιματοχυσία. 

Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν (Marjorie Taylor Greene) από την πολιτεία της Τζόρτζια, η οποία δημοσίευσε στα κοινωνικά δίκτυα βίντεο στο οποίο φαίνεται να κρατά όπλο και να απειλεί τους… αντιφασίστες. Οπαδός του Τραμπ, αυτοχαρακτηριζόμενη ως «συντηρητική ρεπουμπλικανή» και «χριστιανή», η Γκριν γράφει στο μήνυμα της:
«Η ΑNTIFA (sic) έχει κηρύξει πόλεμο στη χώρα μας. Ο Ντόναλντ Τραμπ απάντησε ανακηρύσσοντας την εσωτερική τρομοκρατική οργάνωση. Αυτό είναι το μήνυμα μου για τους τρομοκράτες της ANTIFA: Μείνετε μακριά από τη βορειοδυτική Τζόρτζια. Δεν θα κάψετε τις εκκλησίες μας, δεν θα λεηλατήσετε τις επιχειρήσεις μας ούτε θα καταστρέψετε τα σπίτια μας». 

ANTIFA has declared war on our country.@realDonaldTrump responded by declaring them a domestic terrorist organization.

Here’s my message to ANTIFA terrorists:

Stay the HELL out of NW Georgia.

You won’t burn our churches, loot our businesses, or destroy our homes.