Παρασκευή, 21 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ - 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Στις 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη επίσκεψη της Β’ Τάξης του 3ουΓ/Σ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ στο ορφανοτροφείο Μέλισσα , σε 2 παιδιατρικές κλινικές του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Θεσσαλονίκης καθώς και στο Άρσις Ωραιοκάστρου...

Στο ορφανοτροφείο παραδώσαμε κιβώτια με ρούχα, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής, με τρόφιμα, ένα χρηματικό ποσό για την κάλυψη αναγκών θέρμανσης, καθώς και μικρά δωράκια, που οι μαθητές του σχολείου ετοίμασαν και διακόσμησαν με περισσή φροντίδα και αγάπη.

Στο Ιπποκράτειο, αφού τραγούδησαν οι μαθητές χριστουγεννιάτικες μελωδίες είχαν την ευκαιρία να μπουν στους θαλάμους και να παραδώσουν δωράκια στους μικρούς ασθενείς.

Την ίδια μέρα στην οργάνωση«Άρσις» παραδόθηκαν ρούχα και τρόφιμα και στο κοινωνικό ιατρείο παιδικές τροφές,ρούχα και φάρμακα.

Κοινή διαπίστωση όλων όσων συμμετείχαν σ’ αυτή την εξόρμηση αγάπης και αλληλεγγύης ήταν πως η προσφορά στο συνάνθρωπο μπορεί να γίνει τρόπος ζωής αν επιθυμούμε ένα καλύτερο αύριο.

Ανταπόδοση για αυτή τη συλλογική προσπάθεια, που μετέτρεψε το σχολείο μας όλο αυτό το διάστημα σε κυψέλη αγάπης,κρατήσαμε τα έκπληκτα μάτια των μικρών παιδιών, τα δακρυσμένα χαμόγελα των συνοδών τους, τις πολλές ευχές από τους υπεύθυνους του ορφανοτροφείου και το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου. Ισχυρά βιώματα, που θα μας συνοδεύουν σε όλη μας τη ζωή ως μέλη μιας κοινωνίας, που θα τη συνέχει η αγάπη, η αλληλεγγύη και ο εθελοντισμός.

Εκ μέρους της Εκπαιδευτικής κοινότητας του σχολείου , θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν να πραγματοποιήσουμε αυτή τη δράση κοινωνικής αλληλεγγύης .Τους γονείς και τους μαθητές μας που με περισσή αγάπη αγκάλιασαν και στήριξαν αυτή τη προσπάθεια.Τους χορηγούς για την ανιδιοτελή προσφορά τους. Τις συναδέλφους κ. Γερασίμου Χρυσούλα και Χατζηιορδάνου Αρίστη που με αγάπη και μεράκι οργάνωσαν τη δράση.

Εύχομαι σε όλους Καλά Χριστούγεννα και με υγεία και χαρά το νέο έτος.Έτος δημιουργικό ,με λιγότερο πόνο για όλους , με πρόοδο και ευημερία.


Για το 3ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου

Θανάσης Καρύδης 
 


1 σχόλιο:

  1. Σήμερα σε πολλά σχολεία της χώρας έγιναν γιορτές και εκδηλώσεις με σκοπό να συμβάλλουν στη συγκέντρωση χρημάτων και υλικών για να προσφέρουν όπου χρειάζεται, όπως Κιβωτός του Κόσμου, Χαμόγελο του παιδιού, Χωριά ΣΟΣ κ.α. Μπράβο και σε σας στο Ωραιόκαστρο!

    Και χρόνια πολλά Ανορθόγραφέ μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή