Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Παιδί μου, μήπως έγινες κομμουνιστής;

 

ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, ΟΙ ΣΚΕΛΕΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΕΜΦΥΛΙΑΚΗ ΝΤΟΥΛΑΠΑ ΚΑΙ Η ΤΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΑΓΚΟΥ

Γράφει ο BADDOG 

Κάποτε σε μια επαρχία, όταν αι τοπικαί αρχαί ανησυχούσαν διά το μίασμα… Ή αλλιώς: Απαγόρευση από τις Διευθύνσεις Α/βάθμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Δ’ Αθήνας σε εκπαιδευτικούς και μαθητές να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες εκδηλώσεις (αθλητικές, παράσταση Καραγκιόζη κ.λπ.) υπέρ του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό, με την αιτιολογία ότι η κινητοποίηση είναι πολιτική διεκδίκηση και δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία. Πρόκειται για τη μεγάλη των Μανδαρίνων σχολή. Των Μανδαρίνων ενός κράτους που βγάζει ολοένα και περισσότερους σκελετούς από τη μετεμφυλιακή ντουλάπα.
Πρόκειται για την ίδια εκείνη σχολή που διατάζει καθηγητές να κάνουν τους ρουφιάνους, (κατα)δίδοντας ονόματα καταληψιών μαθητών, προκειμένου να διωχθούν ποινικά. Είναι η ίδια εκείνη σχολή, η οποία έχει καταστενοχωρηθεί για τον Μπερκίν Ελβάν. Μάλλον όχι τόσο γιατί ο 15χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του από δακρυγόνο, όσο –κυρίως- γιατί δεν πήγαινε σε ελληνικό γυμνάσιο, ώστε να «ευρίσκεται εντός των ορίων δικαιοδοσίας μας», προκειμένου να φάει μία δεκαήμερη αποβολή «το κωλόπαιδο». Έτσι, για να μάθει να φέρεται!

Αυτό και τα άλλα «κωλόπαιδα». Που αντί να διαβάζουν από φυλακής πρωίας μέχρι νυκτός το απαρέμφατο του λύω και το θεμελιώδη νόμο της μηχανικής, στρατεύονται στις δυνάμεις του χάους και της ανομίας, είτε αυτές δρουν στο Ελληνικό είτε στις Σκουριές κι αλλού. Είναι, εν τέλει, η ίδια εκείνη σχολή που ξαναφέρνει στη μνήμη την ατάκα του καθηγητή / διευθυντή – θεματοφύλακα των εθνοχριστιανικών αξιών της ορεινής κοινότητας, Βασίλη Διαμαντόπουλου, προς τον Κώστα Τσάκωνα, στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα»: «Παιδί μου, μήπως έγινες κομμουνιστής;».

(Δείτε εδώ τη σχετική σκηνή από την ταινία το Θόδωρου Μαραγκού)
πηγή: harddog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου