Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΚΟ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Οχι σε νέα διόδια - Κατάργηση όλων των διοδίων


Σε αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για εγκατάσταση μετωπικών διοδίων στο Ωραιόκαστρο και για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων σε Μάλγαρα και Χαλάστρα, στη Θεσσαλονίκη, καλεί το λαό της περιοχής η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
 Ηδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του μετωπικού σταθμού διοδίων της Εγνατίας Οδού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει το αργότερο το Σεπτέμβρη.

Πρόσφατα, το υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε τη δημιουργία πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Μαλγάρων και Χαλάστρας, που έχουν ως στόχο να ανακόψουν την «έξοδο» των οχημάτων στην παλαιά Εθνική οδό προς αποφυγή καταβολής των διοδίων στο μετωπικό σταθμό των Μαλγάρων, το κόστος των οποίων αναμένεται να εκτοξευθεί το 2019, από το 1,20 που είναι σήμερα στα 3 ευρώ.

Με ανακοίνωσή της, η ΚΟ Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες να κινητοποιηθούν και να μην επιτρέψουν την εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για νέα διόδια στο Ωραιόκαστρο και για την τοποθέτηση πλευρικών σταθμών διοδίων στα Μάλγαρα.


Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας το έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, πιστή στις ευρωενωσιακές Οδηγίες, όχι μόνο διατηρεί τους υπάρχοντες σταθμούς διοδίων σε όλη τη χώρα, τους οποίους υποκρινόταν ότι θα καταργήσει, αλλά τους επεκτείνει, επιβαρύνοντας και με αυτόν τον τρόπο τους εργαζόμενους.

Η απόφαση αυτή αν υλοποιηθεί θα είναι ένα ακόμα χτύπημα στο λαϊκό εισόδημα και θα πλήξει χιλιάδες εργαζόμενους, που θα αναγκάζονται να πληρώνουν διόδια προκειμένου να μεταβούν στην εργασία τους, θα είναι ένα ακόμα πλήγμα στην ελεύθερη μετακίνηση.

Οι εργαζόμενοι της περιοχής σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να δεχτούν τις αποπροσανατολιστικές προτάσεις δημάρχων για "ελεύθερη διέλευση" των κατοίκων του δήμου Δέλτα, ούτε τους κυβερνητικούς ελιγμούς για περίοδο χάριτος.

Μόνη, πραγματικά φιλολαϊκή λύση είναι να καταργηθούν όλα τα διόδια, να μην ξαναπληρώσει ο λαός για δημόσια έργα για τα οποία έχει φορολογηθεί. Το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο να καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες για ασφαλή μετακίνηση του λαού, να είναι συντηρημένο, με σημάνσεις και επαρκή φωτισμό όπου απαιτείται. Αντίστοιχα μέτρα να παρθούν και για το αγροτικό δίκτυο. Το οδικό δίκτυο συνολικά να γίνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και να αποτελεί λαϊκή περιουσία».

Ριζοσπάστης   Τετάρτη 18 Ιούλη 2018

1 σχόλιο:

  1. Προς: ΚΟ ΚΚΕ "ΜΕΚΕΔΟΝΙΑΣ"!

    Συναγωνιστικά Συντροφιά!

    Μην γίνει κανένα πρόβλημα καμμιά προβοκάτσια από την Ντόπια και Ξένη Αντίδραση!

    Κάντε διευκρίνιση για ποιά "Μακεδονία" μιλάτε; Για Την Βόρεια που οι Φίλοι Μας Όλοι την λένε και φωνάζουν "Μακεδονία"! Μιλάτε για Την "Νότια Μακεδονία" που βρίσκεται προς τον παρόν στην Ελλάδα μέχρι να ... μετακομίσει;;;

    Μην Σας περάσουν για Σωβινιστές και Εθνικιστές και Σας Κατηγορήσουν!

    Μήπως η λέξη "Μακεδονία" Έτσι Απλά... Απαγορεύεται ;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή