Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της «Amazon» στη Μαδρίτη - Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!



Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σχετικά με την επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων κατά απεργών στις εγκαταστάσεις της «AMAZON» στη Μαδρίτη, αναφέρει: 

«Το ΚΚΕ καταδικάζει την αστυνομική βία, την καταστολή και τις προσαγωγές σε βάρος απεργών εργατών της εταιρείας "Amazon" στις εγκαταστάσεις της στη Μαδρίτη (συνοικία Σαν Φερνάντο ντε Εναρές).

Οι αστυνομικές δυνάμεις επιτέθηκαν απρόκλητα και με αγριότητα εναντίον εργατών, οι οποίοι περιφρουρούσαν την απεργία τους που ολοκληρώνεται στις 18 Ιουλίου, παλεύοντας για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και αυξήσεις στους μισθούς τους.


Το ΚΚΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς και τους συλληφθέντες, εκφράζει τη στήριξη του στο σ. Ούγκο Καράσκο, στέλεχος του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας, που βρίσκεται μεταξύ των προσαχθέντων και είναι αντιμέτωπος με διάφορες κατηγορίες. Απαιτεί την άμεση απόρριψη του ανυπόστατου κατηγορητηρίου σε βάρος των απεργών.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ο αντεργατικός χαρακτήρας του αστικού κράτους και η αντιλαϊκή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης του Πέντρο Σάντσεθ στην Ισπανία, που χρησιμοποιεί την καταστολή για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων, χτυπώντας τους εργατικούς αγώνες.

Η εξέλιξη αυτή διαψεύδει όλους εκείνους, ανάμεσά τους και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που έσπευσαν να χαιρετίσουν τη συγκρότηση της νέας ισπανικής κυβέρνησης ως μία δήθεν θετική εξέλιξη για το λαό και τους εργαζόμενους της Ισπανίας.

Αλληλεγγύη στους απεργούς εργάτες της "Amazon" στη Μαδρίτη!

Κάτω τα χέρια από τους κομμουνιστές!». 


ΠΑΜΕ

Εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους της «ΑΜΑΖΟΝ» σε Ισπανία και Γερμανία


902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου