Τετάρτη, 3 Οκτωβρίου 2018

Χάλασε τη «σούπα» του Ιδρύματος Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης
Πείτε με μαζοχιστή… Καμία αντίρρηση…

Το Ίδρυμα της Βουλής είχε εκδήλωση / έκθεση / επιστημονική ημερίδα για τον Νίκο Πλουμπίδη.

Χάλασε τη «σούπα» του Ιδρύματος Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης 

Ήξερα ότι θα επιχειρηθεί η γνωστή τακτική της πολιτικής απονεύρωσης του ήρωα, μέλους της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Νίκου Πλουμπίδη.
Η μόνη μου ελπίδα και ο βασικός λόγος που πήγα, ήταν ο λόγος του καλύτερου έλληνα Ιστορικού, Γιώργου Μαργαρίτη.
 
Ο λόγος του μεστός, συνεκτικός, αναδείκνυε τον Νίκο Πλουμπίδη μέσα από την δράση της κοινωνίας, της εργατικής τάξης, της πολιτικής της έκφρασης, του Κόμματός της.

Οι υπόλοιποι του πάνελ (Νικολακόπουλος, Παπαθανασίου και σια ο.ε.) τον άκουγαν (ένιωθα με αποστροφή) να τους χαλάει την σούπα…

Οι δικές τους θέσεις γνωστές: 

Το «σταλινικό ΚΚΕ», ο «κακός Ζαχαριάδης», το «ανώμαλο εσωκομμάτικο καθεστώς».

Τώρα να πάμε στο κοινό;


Στην πρώτη σειρά, κοντά στον Βούτση: Μπαλάφας, Μπάρκας, Καββαδία, Μπαλτάς, Βούτσης, Φωτίου, Τόσκας, Βαλαβάνη και άλλοι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΠΦΑ/ΔΦΑ.

Χάλασε τη «σούπα» του Ιδρύματος Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης
Ο ιστορικός Γιώργος Μαργαρίτης


Ξέχασαν φαίνεται τι έχουν πει, τι έχουν υπογράψει, τι έχουν πει για το Κόμμα του Πλουμπίδη από το 2012 και μετά…

Πήγα να φύγω.

Ήμουν χαρούμενος γιατί ο Μαργαρίτης είχε χαλάσει την σούπα σε μεγάλο βαθμό (να αναζητήστε το βίντεο της τοποθέτησης του, ήταν εκπληκτικός).

Βγαίνω έξω και βλέπω ένα τσούρμο ασφαλίτες.

Μου ήρθε να ξεράσω στα μούτρα του. 

Θυμήθηκα τον Μπάρμπα και το μίσος των Αμερικανών που τον οδήγησε στο Δαφνί και το εκτελεστικό απόσπασμα.

Βγήκα έξω και βρήκα τον Χαλβατζή και τον Παφίλη. Πήγα στον Παφίλη και του έσφιξα το χέρι.

Μιλήσαμε για λίγο. Μου είπε ότι ξέραμε με τι έχουμε να κάνουμε και στείλαμε τον Μαργαρίτη.

Δεν ήθελα να ακούσω κάτι άλλο. 

Χάλασε τη «σούπα» του Ιδρύματος Βουλής ο Γιώργος Μαργαρίτης 


Είναι σταθερή μου άποψη ότι δεν πρέπει να αφήνεις κανένα χώρο όπου θα γίνεται σκύλευση των Νεκρών σου, σκύλευση των Αγώνων σου.
Έφυγα με θυμό αλλά ταυτόχρονα και με ικανοποίηση.
Η Παραχάραξη της Ιστορίας δεν θα περάσει!
Αναζητήσαμε το βίντεο από την εκδήλωση του ιδρύματος της Βουλής αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν είχε ανέβει ακόμα σε κάποια σελίδα στο διαδίκτυο.
Αντί αυτού επισυνάπτουμε ένα βίντεο – αφιέρωμα στα 60 χρόνια από την εκτέλεση του Ν. Πλουμπίδη που είχε κάνει η ΕΤ3 το 2014, όπου ο τρόπος παρουσίασης δεν πρέπει να έχει και μεγάλη διαφορά με τον τρόπο που παρουσιάστηκε κατά την χτεσινή εκδήλωση της Βουλής.
Κι εδώ η παρέμβαση του Γιώργου Μαργαρίτη – έστω κι ολιγόλεπτη – εξισορροπεί κάπως την άγαρμπη προσπάθεια της ΕΤ3 να αποσπάσει τον Πλουμπίδη από το ΚΚΕ…Ροβεσπιέρος

1 σχόλιο:

 1. ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΟΤΙ:

  1ον. Η ΕΛΛΑΔΑ ΏΣ ΤΡΙΠΛΑ ΚΑΤΕΧΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟΝ Β'ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΕΙΣΗ ΤΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΤΑ SS ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΗΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΜΠΟΛΤΣΕΒΙΚΩΝ!!!

  Η ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ!!! ΕΠΕΙΔΗ ΥΠΗΡΧΕ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ!!! ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ!!!


  2ον. Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ! ΌΣΑ ΜΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ (ΙΤΑΛΟΙ/ΓΑΛΛΟΙ/ΡΟΥΜΑΝΟΙ κ.α.) ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΠΟΛΤΣΕΒΙΚΩΝ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ... ΕΣΦΑΓΙΑΣΘΗΚΑΝΕ ΑΓΡΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ!!! ΈΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΧΡΩΣΤΑ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΠΟΥ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΑΚΥΡΩΘΕΙΚΕ Η ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ... ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΑΠΟ ΒΕΒΑΙΟ ΘΑΝΑΤΟ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝ ΌΧΙ ΕΚΑΤΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!! Ο ΣΤΑΛΙΝ ΤΟΣΟ ΓΙΑΥΤΟ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ/ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟΥ "ΑΗΤΗΤΟΥ ΑΞΩΝΑ" ΤΟ 1940 ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΕΛΑΣ... ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΝΑΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ "ΚΤΗΣΕΙΣ"!!! ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΛΛΟΙΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΟΥΣΑΝ.... ΟΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΚΑΘΟΔΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ"... ΚΑΙ Ω ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΣ ΙΔΙΕΣ ΣΧΕΔΟΝ ΦΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΤΟΥΣ "ΦΕΡΝΟΥΝ" ΣΗΜΕΡΑ!!!  ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΕΑΜ/ΕΛΑΣ/ΚΚΕ!!!

  Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ - ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή