Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019

Διαβεβαιώνει ΗΠΑ και ΕΕ ότι θα «περάσει» την συμφωνία των Πρεσπών


  Πηγή: Eurokinissi

Να διαβεβαιώσει τόσο τις ΗΠΑ όσο και την ΕΕ ότι η κυβέρνηση του θα κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών, παρά τους τριγμούς λόγω της αποχώρησης του Πάνου Καμένου, ήταν ο σκοπός της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Κυριακής.

«Όπως δεν έκαναν πίσω εκεί (ΠΓΔΜ), ούτε κι εμείς πρόκειται να κάνουμε πίσω» ήταν το σαφές μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα που συνεχάρη τον σκοπιανό ομόλογό του, Ζόραν Ζάεφ, «το κουράγιο και την τόλμη που επέδειξε» και «γιατί δεν έκανε πίσω». Ο Αλέξης Τσίπρας, σαν κήρυκας υπεράσπισης των ΝΑΤΟικών σχεδιασμών στα Βαλκάνια, ταυτίστηκε με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, που έδωσε συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της γειτονικής χώρας διότι, όπως είπε, «οι ηγέτες της Μακεδονίας επέδειξαν όραμα, θάρρος και επιμονή στην επιζήτηση μιας λύσης στο θέμα της ονομασίας, η οποία θα επιτρέψει στη Μακεδονία να πάρει την θέση που δικαιούται στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ ως Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».


Για μία ακόμα φορά, ο Αλέξης Τσίπρας, αποφεύγοντας να πει έστω και τη λέξη ΝΑΤΟ, ανακύκλωσε επιχειρήματα περί ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην περιοχή με τη συμφωνία των Πρεσπών, που ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ που είναι ο κύριος παράγοντας αποσταθεροποίησης και αιματοκυλίσματος Βαλκανικών χωρών και λαών. Υποστήριξε ότι η συμφωνία των Πρεσπών εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, εννοώντας τα συμφέροντα της εγχώριας αστικής τάξης που προσδοκά οφέλη από την προώθηση των γεωστρατηγικών συμφερόντων των ΗΠΑ και της Γερμανίας στην περιοχή οξύνοντας επικίνδυνα τους ανταγωνισμούς με της Ρωσία και την Κίνα.

Την συμφωνία των Πρεσπών ο Αλέξης Τσίπρας την χαρακτήρισε και «ιστορική, εθνικά ωφέλιμη και πατριωτική» διότι, όπως υποστήριξε «ο αληθινός πατριωτισμός» είναι «να αναδείξεις την πατρίδα σου σε δύναμη ειρήνης και οικονομικής προόδου» και σε «πυλώνα ασφάλειας, ειρήνης και συνεργασίας». 
Ταύτισε τον πατριωτισμό με τις επιδιώξεις Ουάσιγκτον και Βερολίνου που ικανοποιούν τις ανάγκες του κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος ακόμα και με το αίμα λαών.

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε άνοιγμα συνεργασίας σε σοσιλαδημοκρατικές δυνάμεις και πρόσωπα που θέλουν να ενταχθούν σε ένα «πλατύ προοδευτικό μέτωπο». Άλλωστε, και οι διοργανωτές της εκδήλωσης αυτή τη σκοπιμότητα εξυπηρετούσαν καθώς στο πάνελ ήταν ο βουλευτής του Ποταμιού, Σπύρος Δανέλης, που έχει δηλώσει ότι ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών και δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Επίσης παραβρέθηκε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Θανάσης Παπαχριστόπουλος που και αυτός στηρίζει την κυβέρνηση και ψηφίζει τη συμφωνία των Πρεσπών. Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Ραγκούσης, ο πρώην υφυπουργός επί ΠΑΣΟΚ Νίκος Μπίστης και ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Σταθόπουλος.

902.gr

1 σχόλιο:

  1. 1ον.

    .........

    ΚΑΙ ΌΤΑΝ "ΜΙΛΟΥΝ" "ΑΥΤΟΙ" ΟΛΟΙ ... ΤΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΚΑΛΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΤΟΥ 21-ΤΟΥ 40- ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ- ΤΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ- ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!



    ... ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΟΛΩΝ ΑΝΕΥ ΟΙΚΤΟΥ ΣΤΑ ΤΑΡΤΑΡΑ...



    Για να γίνει η Χώρα ΜΑΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΑΙ ΈΧΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΝΑ ΜΟΡΦΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ!




    ΥΓ. ΣΑΣ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΤΙ:

    1ον. Ο ALEXIS ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ "ΣΧΟΛΗΣ" ... ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΟΝ ... MICHAEL SAAKASCHWILI!!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΥΣ "ΤΡΟΠΟΥΣ" ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ!!! ΑΝΑΛΥΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΗΝ ΓΕΩΡΓΙΑ!!! ΚΑΡΜΠΟΝ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ SYRISA!

    2ον. Ο ΚΟΤΖΙΑΣ "ΒΓΗΚΕ" ΑΠΟ ΤΗΝ "ΣΧΟΛΗ" ΤΗΣ "Ε.ΒΛΑΧΟΥ" (ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΡΙΠΛΗ ΚΑΤΟΧΗ!)! ΡΩΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ "ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΑ" ΤΟ ... ΚΚΕ!

    3ον. ΤΟΝ "ΧΑΜΜΕΝΟ" ΤΟΝ "ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΝ" ΣΤΟ "ΑΜΥΝΗΣ" ΓΙΑ ΝΑ ... ΒΑΡΒΙΤΟΥΡΙΖΕΙ ΤΗΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!




    2ον

    ..."ΜΑΘΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΑ"...


    ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΕΡΓΟ ... ΛΕΣ ΚΑΙ ΓΥΡΊΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ!

    ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ "ΦΩΤΟ" ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΙΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ/ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ... ΈΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ: Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΩΝ ΜΕ "ΔΑΥΤΟΥΣ" ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.... ΑΛΛΟΙΩΣ ΣΑΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ "ΑΥΡΙΟ" ΩΣ ..."ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ"!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΌΤΙ "ΔΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ (ΕΛΛΗΝΙΚΗ) ΠΑΙΔΕΙΑ "ΔΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ (ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ) ΓΝΩΣΗ "ΔΑΥΤΟΙ" ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΡΦΩΣΗ!3

    ... "ΔΑΥΤΟΙ" ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ/ΚΡΑΤΟΥΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ!!! "ΔΑΥΤΟΙ" ΕΙΝΑΙ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ... ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΠΡΟΠΡΟΠΡΟΧΘΕΣΙΝΟΙ... ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΤΑ... "ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ" ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΟΈΚΤΑΣΗ "ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΊΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ!"!

    ΜΗΝ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΌΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ "ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΓΓΌΝΙΑ ΜΑΣ!" ΑΥΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΌΤΙ ΔΕΝ ΠΑΛΕΎΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ... ΑΥΤΟΔΙΑΓΡΑΦΤΕΙΚΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ!

    ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ "ΑΥΡΙΟ/ΜΕΛΛΟΝ" ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ!


    ΡΙΖΙΚΗ ΕΚ ΘΕΜΕΛΙΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΤΟΥΣ!


    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ!


    ΕΚΠΑΡΑΘΥΡΩΣΗ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΤΑΜΑ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ!


    ...ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!


    ΛΥΣΗ: Αλά ΓΟΡΔΙΟΥ ΔΕΣΜΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή