Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

Ούτε γη, ούτε νερό!



Ολο και πιο εφιαλτικά είναι όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε ό,τι αφορά την ανανέωση της Συμφωνίας για τις βάσεις με τις ΗΠΑ. Οσο πλησιάζει η μέρα για να πέσουν και τυπικά οι υπογραφές - γιατί πίσω από τις κλειστές πόρτες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Συμφωνία έχει ήδη «κλειδώσει» - όλο και πιο ανατριχιαστικές πλευρές έρχονται στο φως.

Ετσι, η κατάπτυστη Συμφωνία που ετοιμάζεται να υπογράψει η κυβέρνηση της ΝΔ, σύμφωνα με όσα γράφτηκαν χτες στον Τύπο, θα έχει και απεριόριστη διάρκεια! Ποιοτικό στοιχείο που έρχεται να προστεθεί σε όλα όσα έχει αποκαλύψει ο «Ριζοσπάστης» τις προηγούμενες μέρες.


Ερχεται να προστεθεί στην παραπέρα επέκταση των υποδομών στη Σούδα, ούτως ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν χιλιάδες φονιάδες κάθε χρόνο, στη «διεύρυνσή» της και με άλλες βάσεις, με «αιχμή του δόρατος» το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη και τις εγκαταστάσεις όπου ήδη σταθμεύουν τα drones και τα ελικόπτερα των Αμερικανών σε Λάρισα και Στεφανοβίκειο.

Ρίχνοντας δηλαδή και τις τελευταίες μάσκες και όσα τυπικά προβλέπονταν σε όλες τις προηγούμενες συμφωνίες που ανανεώνονταν κάθε έτος, η κυβέρνηση της ΝΔ ετοιμάζεται να δώσει γη, νερό και αέρα στους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς φονιάδες για πάντα, αξιοποιώντας και το στρωμένο έδαφος που βρήκε από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όσο και την «ομοφωνία» όλων των αστικών πολιτικών δυνάμεων στην εξέλιξη αυτή.

Ετοιμάζεται δηλαδή να κάνει «άπαξ και διά παντός» τη μισή και πάνω Ελλάδα δολοφονικό ορμητήριο για τους ΑμερικανοΝΑΤΟικούς και τα σχέδιά τους που μυρίζουν θάνατο, από τα Βαλκάνια και τη Μαύρη Θάλασσα, έως την Ανατολική Μεσόγειο και τον Περσικό Κόλπο. Και μαζί να κάνει το λαό μας στόχο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που μαίνονται σε όλη την περιοχή, ακόμα και με ανοιχτές απειλές γενικευμένου πολέμου, για τη μοιρασιά της λείας στην Ενέργεια, τους δρόμους μεταφοράς της, τις σφαίρες επιρροής.

Αυτό σημαίνει άλλωστε η αποστροφή των υπουργών της κυβέρνησης ότι η Ελλάδα μετατρέπεται σε «κράτος πρώτης γραμμής» για τις ΗΠΑ. Στην «πρώτη γραμμή» των πολεμικών σχεδίων στον Περσικό και ενάντια στο λαό του Ιράν, όπως στην «πρώτη γραμμή» βρέθηκε η Σούδα όλα τα προηγούμενα χρόνια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη Συρία, στη Λιβύη κ.ο.κ. Στην «πρώτη γραμμή» των ΝΑΤΟικών σχεδίων περικύκλωσης της Ρωσίας σε Ανατολική Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα. Στην «πρώτη γραμμή» των σχεδίων για να διατηρηθεί η Τουρκία στο αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο, αναλαμβάνοντας το ρόλο «διαύλου», ανοίγοντας στα «γεμάτα» τα σχέδια συνδιαχείρισης σε Αιγαίο και Κύπρο.

Οσα ψέματα κι αν επιστρατεύσουν για τα τάχα «οφέλη» που θα έχει ο ελληνικός λαός, αυτή είναι η ουσία και δεν κρύβεται. Τα μόνα «ανταλλάγματα» είναι αυτά που προσδοκά η αστική τάξη για την αναβάθμισή της, ενώ για το λαό η «πληρωμή» είναι ακόμα μεγαλύτεροι κίνδυνοι από τα σχέδιά τους που σημαίνουν πολέμους, φτώχεια, ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους.

Οι εξελίξεις δεν χωράνε αναμονή και εφησυχασμό. Πρέπει να σημάνουν συναγερμό, πραγματικό ξεσηκωμό. Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση, ακόμα περισσότεροι να πέσουν στη μάχη για την ενημέρωση, για την κινητοποίηση. Να γίνουν ακόμα περισσότερες οι ήδη χιλιάδες υπογραφές που έχουν συγκεντρωθεί στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στη Συμφωνία για τις βάσεις. Να γίνει υπόθεση ακόμα περισσότερων φορέων, σωματείων, συνδικάτων η επιτυχία των συγκεντρώσεων που θα πραγματοποιηθούν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, για τον β' γύρο του «Στρατηγικού Διαλόγου». Το μήνυμα να φτάσει παντού, να ακουστεί δυνατά: Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!

Αναδημοσίευση από τη στήλη «Η Άποψή μας» του «Ριζοσπάστη», Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη 2019.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου