Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ


Το μπλοκάρισμα των σχεδίων για περιορισμό των διαδηλώσεων αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο
 
 

«Το νέο νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων που συζήτησε η κυβέρνηση στο υπουργικό συμβούλιο είναι απαράδεκτο και θα μείνει στα χαρτιά!», τονίζει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) και καλεί τα σωματεία των ΕΒΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να πάρουν αποφάσεις καταδίκης των κυβερνητικών σχεδίων.

Στην ανακοίνωσή της η ΟΒΣΑ σημειώνει: «Η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι που τη στηρίζουν προσπαθούν για άλλη μια φορά να βάλουν χέρι στη μορφή και το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων που αποφασίζουμε οι αυτοαπασχολούμενοι, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, συνολικά ο λαός. Παίρνουν νέα μέτρα καταστολής του λαϊκού κινήματος, γιατί ετοιμάζουν νέα κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, νέα επίθεση σε όσα λαϊκά δικαιώματα έχουν απομείνει».

Για την κοροϊδία ότι για την αναδουλειά φταίνε οι κινητοποιήσεις...
 
Οσο για τα «επιχειρήματα» που δείχνουν τις κινητοποιήσεις ως την αιτία για την αναδουλειά και το μειωμένο τζίρο των καταστημάτων, η ΟΒΣΑ υπογραμμίζει ότι «προσβάλλουν τη νοημοσύνη κάθε μικρού επαγγελματία και εμπόρου που βλέπει κάθε χρονιά να είναι πιο δύσκολη από την προηγουμένη».

«Αλήθεια, για την αναδουλειά, τα χρέη και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες επαγγελματίες, στα Πατήσια, στην Κυψέλη, στο Νέο Κόσμο και τις υπόλοιπες γειτονιές της Αθήνας φταίνε οι διαδηλώσεις; Ποιον κοροϊδεύουν; Κλειστά μαγαζιά, με βαμμένες βιτρίνες συναντάμε σε κάθε δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αττικής και της υπόλοιπης Ελλάδας, ειδικά εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που τάχα χτυπούν την αγορά», σχολιάζει.
«Εχουμε πείρα! Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις. Αυτές είναι οι αιτίες που μας αναγκάζουν να βγούμε στον δρόμο!», τονίζει η ΟΒΣΑ.

«Το μπλοκάρισμα αυτού του νομοσχεδίου στην πράξη αφορά κάθε αυτοαπασχολούμενο και μικρό έμπορο, βιοτέχνη», υπογραμμίζει. «Είναι χαρακτηριστικό ότι ποινικοποιούν τις κινητοποιήσεις για το μπλοκάρισμα κατασχέσεων και πλειστηριασμών. Η Ομοσπονδία μας, μαζί με σωματεία και ομοσπονδίες εργαζομένων, έχει μπλοκάρει τέσσερις πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τους τελευταίους 3 μήνες».

Να πάρουν απάντηση η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της
 
Η Ομοσπονδία στηλιτεύει την προσπάθεια της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τη δράση τυχοδιωκτικών ομάδων που καμία σχέση δεν έχουν με το λαϊκό κίνημα για να ενεργοποιήσει τον «κοινωνικό αυτοματισμό», καθώς και τη στάση της πλειοψηφίας του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας που παίζει το ρόλο του λαγού. «Η κυβέρνηση έχει ξαμολήσει και τα παπαγαλάκια της στο συνδικαλιστικό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων και των ΕΒΕ για να εμφανίσει ότι τάχα υπάρχει συναίνεση στην πολιτική της. Τέτοια είναι η παρέμβαση της ηγεσίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών. Δεν έχουν βγάλει άχνα για τα προβλήματα των μικρών εμπόρων της Αθήνας, κουβέντα για τη φοροληστεία των τελευταίων χρόνων, κουβέντα για τις κατασχέσεις, κουβέντα για τα δυσβάσταχτα δημοτικά τέλη και τώρα, μια μέρα πριν το υπουργείο ανακοινώσει την πρόθεσή του να φέρει το κατάπτυστο νομοσχέδιο, βγήκαν και το ζήτησαν οι ίδιοι», σημειώνει.
«Οι προσπάθειές τους θα πέσουν στο κενό. Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο "γύψο"», ξεκαθαρίζει η ΟΒΣΑ.

Καλεί τα σωματεία ΕΒΕ και τους εμπορικούς συλλόγους της Αττικής να πάρουν αποφάσεις καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου και προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην τολμήσει καν να το φέρει σε συζήτηση και ψηφοφορία.

  Ριζοσπάστης   Παρασκευή 10 Γενάρη 2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου