Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021

Οταν «πουλάς τουρισμό», μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων.

 

Μαθήματα ... λογικής

 

  Πηγή: Eurokinissi

 

«Οταν πουλάς τουρισμό, πρέπει να πουλάς στους πιθανούς σου πελάτες ότι είσαι μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Πράγματι, αυτή η δήλωση είχε αποτέλεσμα, κάναμε τζίρο και πήγαμε καλά».

Σε ποια δήλωση αναφέρεται με «σπασμένα φρένα» ο Αδωνις Γεωργιάδης; Στα όσα έλεγε ο Κυρ. Μητσοτάκης στην έναρξη της τελευταίας τουριστικής σεζόν, όταν υποστήριζε ότι «διανύουμε το τελευταίο μίλι της πανδημίας», δικαιολογώντας τότε τα πρωτόκολλα - λάστιχο για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Το τι ακολούθησε είναι γνωστό: Το επόμενο κύμα της πανδημίας αποδείχθηκε το φονικότερο όλων, με τον λαό να πληρώνει το πανάκριβο τίμημα των «αυξημένων τζίρων» για τους μεγαλοξενοδόχους, τις αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες και τους tour operators.

Υπάρχει πιο κυνική παραδοχή ότι κάθε μέτρο διαχείρισης της πανδημίας, είτε σφίγγει είτε χαλαρώνει τους περιορισμούς, έχει ως κριτήριο τη θωράκιση της κερδοφορίας και όχι την προστασία της υγείας του λαού;

Εμμένοντας μάλιστα στον κυνισμό αυτό, ο υπουργός Ανάπτυξης «το απογείωσε» προσθέτοντας: «Αν πρέπει να το ξαναπούμε για να πάει καλά ο τουρισμός, θα το ξαναπούμε», εννοώντας τις μπαρούφες περί «ελέγχου της πανδημίας», προκειμένου να προσελκύσει πελατεία για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων.

Απλά μαθήματα ...λογικής από την κυβέρνηση: Οταν «πουλάς τουρισμό», μην περιμένεις τίποτα λιγότερο από αύξηση των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των θανάτων.

902gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου