Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2021

«Θεόσταλτοι» υπουργοί, «θαυματουργή ανασυγκρότηση»

 


 

Περίσσεψαν για άλλη μια φορά οι φιλοφρονήσεις στη φιέστα που στήθηκε τις προάλλες στη Βόρεια Εύβοια, παρουσία του πρωθυπουργού, με σκοπό την εξαπάτηση του λαού και τη στοίχισή του με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Τα συγχαρητήρια για την «ταχύτητα» των παρεμβάσεων, και για τη δουλειά που γίνεται, έδιναν και έπαιρναν. Πρωθυπουργός, υπουργοί, Μπένος και μελετητές αλληλοσυγχαίρονταν, εξυμνούσαν το μέχρι τώρα έργο τους και εμφανίζονταν ως «σωτήρες» και «αναμορφωτές» του κατεστραμμένου περιβάλλοντος. Ετοιμοι για το «θαύμα της ανασυγκρότησης» που όμοιό του δεν έχει ξαναδεί η οικουμένη.

Πώς λοιπόν να μην παρασυρθεί μία από τους εκπροσώπους των επαγγελματικών φορέων, που προσκλήθηκε στην «αποστειρωμένη» κατά τ' άλλα εκδήλωση και προσπαθώντας να συντονιστεί με το κλίμα της ομήγυρης, χαρακτήρισε τον υφυπουργό Τριαντόπουλο... «θεόσταλτο». Δεν ξέρουμε βέβαια πόσοι από τους κατοίκους της Βόρειας Εύβοιας έχουν την ίδια άποψη, ή πόσοι συμμερίζονται την κυβερνητική ευφορία για την πορεία της «ανασυγκρότησης». Εκτός κι αν όλοι αυτοί που αποκλείστηκαν από τις κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις στους δρόμους γύρω από τον χώρο της εκδήλωσης δεν βρέθηκαν εκεί διαμαρτυρόμενοι για την κοροϊδία που βιώνουν, αλλά για ...προσκύνημα στους «θεόσταλτους» υπουργούς και στις «θαυματουργές» παρεμβάσεις της κυβέρνησης.

* * *

Ο λαός της Βόρειας Εύβοιας ξέρει πως ακόμα κι αυτά που έγιναν μέχρι σήμερα για την ανακούφιση της περιοχής δεν αποτελούν ούτε ...θεόσταλτη πράξη, ούτε μεγαλοψυχία της κυβέρνησης. Είναι αποτέλεσμα του αποφασιστικού συλλογικού αγώνα που δίνει από την επόμενη κιόλας μέρα της πυρκαγιάς. Οπως ξέρει ότι ούτε το να καίγεται στη φωτιά και να πνίγεται από τις πλημμύρες είναι «θέλημα Θεού», αλλά αποτέλεσμα εγκληματικών πολιτικών τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, που βάζουν την πρόληψη και την αντιπυρική - αντιπλημμυρική θωράκιση στη ζυγαριά του κόστους - οφέλους για το κεφάλαιο.

Μάλιστα, ο αγώνας του λαού της περιοχής έχει τέτοια απήχηση και εκθέτει τόσο την κυβέρνηση, την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση, που ακόμα και στο ελεγχόμενο περιβάλλον της εκδήλωσης ήταν αδύνατον να συγκαλυφθεί η δραματική κατάσταση που συνεχίζουν να βιώνουν οι πυρόπληκτοι τέσσερις μήνες μετά τη μεγάλη καταστροφή. Ανάμεσα λοιπόν στα φιλοφρονήματα, ακόμα και οι ίδιοι αναγκάζονταν να ψελλίσουν μισόλογα για τα αντιπλημμυρικά έργα που παραπέμπονται στο απώτερο μέλλον, για τις «δυσκολίες» στο να δοθούν οι αποζημιώσεις, για την τραγική κατάσταση στο οδικό δίκτυο ολόκληρης της περιοχής, για την ακόμη πιο τραγική κατάσταση των δομών Υγείας.

* * *

Για τις περιπτώσεις μάλιστα που οι «ψίθυροι» δυνάμωναν, την κατάσταση έπαιρνε στα χέρια του ο Σταύρος Μπένος, «μαλώνοντας» τους «αχάριστους», που σαν «τους αρνητές του εμβολίου» (!), όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, δεν βλέπουν τη θετική πλευρά αλλά βγάζουν αρνητισμό και επηρεάζονται από λαϊκιστές! Για τέτοια πρόκληση μιλάμε! Για τέτοια προσπάθεια κατασυκοφάντησης ενός αγώνα πέρα για πέρα δίκαιου που δίνουν οι πυρόπληκτοι εδώ και μήνες, με την αγωνία να παραμείνουν στον τόπο τους.

Αλλά η «νευρικότητα» του Μπένου και της κυβέρνησης εξηγείται: Το «σχέδιο ανασυγκρότησης» που εκπόνησαν για την περιοχή είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων, γι' αυτό και δεν χωράει τις ανάγκες του λαού. Και όσο προχωράει ο σχεδιασμός τους, τόσο επιβεβαιώνεται ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν τίποτα να περιμένουν, παρά τις φανφαρόνικες διακηρύξεις και τα κυβερνητικά καλοπιάσματα. Ετσι και στην πρόσφατη φιέστα: Οι φωνές των «έξω» ήταν πιο δυνατές από τα χειροκροτήματα των «μέσα», στέλνοντας μήνυμα στην κυβέρνηση ότι είναι γελασμένη αν νομίζει ότι θα ξεμπερδέψει με τον αγώνα και τις διεκδικήσεις των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας.


Γ. Δ.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου