Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2022

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ “ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

 


 

Οι συνεχιζόμενες εγκληματικές επιθέσεις από φασιστικές ομάδες σε σχολεία της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με τελευταίες αυτές σε μαθητές που πραγματοποιούσαν Γενική Συνέλευση στο σχολείο τους και σε βάρος πρόσφυγα μαθητή, κάνουν την οργή του λαού και της νεολαίας να ξεχειλίζει.

          Είναι τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης, του κρατικού μηχανισμού, των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης που συνεχίζουν να δείχνουν ανοχή στη δράση αυτών των ομάδων. Την ίδια ώρα, με αυξημένα αντανακλαστικά, αστυνομικές δυνάμεις και εισαγγελείς αντιμετωπίζουν μαθητές που αγωνίζονται.

          Οι φασίστες προσπαθούν να καλλιεργήσουν φόβο, να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και το διχασμό ανάμεσα στους νέους ανθρώπους και το μίσος ενάντια στους πρόσφυγες. Με τραμπούκικες κινήσεις και κουκούλες, προσπαθούν να σταματήσουν κάθε συλλογική διαδικασία, προκαλούν ζημίες στα σχολεία.

          Δεν θα τους περάσει! Δεν θα επιτρέψουμε τις απειλές μέσα και έξω από τα σχολεία. Ο λαός και η νεολαία έχουν πείρα. Οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς έχουν αποδείξει ότι με τους αγώνες τους μπορούν να απομονώσουν αυτά τα στοιχεία στα σχολεία και στις γειτονιές. Να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τον συλλογικό αγώνα για μόρφωση, ζωή, δουλειά με δικαιώματα! Για σχολεία που θα μορφώνουν πραγματικά χωρίς φραγμούς και κάθε είδους εμπόδια!

          Καλούμε όλες και όλους στο μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μαθητικά συμβούλια και άλλοι φορείς το Σάββατο 5 Φλεβάρη στις 17.00 στην πλατεία Ευόσμου.-

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου