Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017

Οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο προβάλλουν βέτο στην μεταγραφή του Ουκρανού φασίστα Ζοζούλια



H Vallecas [baʎekas] είναι μια γειτονιά της Μαδρίτης αποτελείται από δύο συνοικίες: Puente de Vallecas (πληθυσμός 240.917) και το Villa de Vallecas (πληθυσμός 65.162). H Vallecas ήταν ένα ανεξάρτητο χωριό μέχρι το 1950, όταν έγινε μέρος της Μαδρίτης.Η Vallecas είναι γνωστή για κατοίκους της, την εργατική τάξη της που είναι πολύ υπερήφανοι για την περιοχή τους και ονομάζονται Vallekas ή Valle del Kas. Στην περιοχή αυτή η πολιτιστική τάση αντικαθιστά το γράμμα c με k, παράδειγμα είναι ο τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός Radio Vallekas, το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι Tele Κ, το μουσικό φεστιβάλ Vallekas

Η τοπική υπερηφάνεια συγχωνεύεται γύρω από την ομάδα ποδοσφαίρου Ράγιο Βαγιεκάνο.
Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1960, πολλοί Ισπανοί μετανάστες απ’ το αστικό κέντρο της Μαδρίτης εγκαταστάθηκαν στη Vallecas, που αποτελεί τη μεγαλύτερη περιοχή - παραγκούπολη γύρω από τη Μαδρίτη.
Κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του καθεστώτος του Φράνκο, η Vallecas κερδίζει τη φήμη της γειτονιάς της αντίστασης στην ακροδεξιά πτέρυγα - την δικτατορία.

Ακολουθώντας αυτήν την παράδοση, η Vallecas είναι επίσης το σπίτι της πιο φημισμένης μπάντας Ska-P της Ισπανίας, που είναι δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Η μπάντα φημίζεται για τους αριστερούς στίχους.
Ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής Αλβάρο Νεγκρέντο είναι από την Vallecas. Το παρατσούκλι The Beast της Vallecas, Negredo παίζει αυτήν την περίοδο για την Μίντλεσμπρο. Ο διάσημος μποξέρ Πολύκαρπος Ντιάζ, με το παρατσούκλι το Colt της Vallecas, προέρχεται επίσης από αυτή την περίφημη γειτονιά της εργατικής τάξης.


Η Ράγιο Βαγιεκάνο είχε σχεδόν ολοκληρώσει την μεταγραφή του Ουκρανού Ρωμάν Ζοζούλια, αλλά η πίεση των οπαδών της, υπό την ηγεσία των «Bukaneros» απέτρεψε την μεταγραφή. Τέλος, ο σύλλογος της Ράγιο Βαγιεκάνο απέρριψε την υπογραφή συμβολαίου με τον ναζιστικής ιδεολογίας παίκτη.
Η ομάδα στη γειτονιά της Vallekas, έχει σταματήσει την ενσωμάτωσή του θεωρώντας ότι η ιδεολογία του είναι το αντίθετη με αυτό που αντιπροσωπεύει η Ράγιο Βαγιεκάνο της Μαδρίτης.


Την Τρίτη το απόγευμα η ομάδα είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα στον επίσημο λογαριασμό της που ισχυρίστηκε ότι ο Ρωμάν Ζοζούλια δεν ήταν ευπρόσδεκτος και ότι «η υπαγωγή του στο ναζισμό τον αποτρέπει από το να φορά την κόκκινη φανέλα τους. Επίσης στις κερκίδες αναρτήθηκε ότι οι «ρατσιστές» δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη λέσχη της εργατικής τάξης της Μαδρίτης.
«Δεν θέλουμε τύπους σαν τον Ρωμάν Ζοζούλια.» «Η ναζιστική υπαγωγή του δεν επιτρέπει να φορά τη φανέλα μας.» 
 

Ο Ρωμάν Ζοζούλια έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για την νεο-ναζιστική ιδεολογία του. Τώρα τον κατηγορούν οι οπαδοί της Ράγιο Βαγιεκάνο ασκώντας βέτο στην ομάδα που ενσωματώνει την εργατική τάξη της Μαδρίτης. Ο εν λόγω Ρωμάν Ζοζούλια, υπήρξε αντίθετος δημοσίως με την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Ντόνετσκ και Λουγκάνσκ και υπερασπίστηκε το στρατό της Ουκρανίας στις βίαιες επιθέσεις του εναντίον των δύο περιοχών.

Υπάρχουν πολλές εικόνες στις οποίες ο παίκτης συνοδεύεται από στρατιωτικούς ή ακόμα και φορά στρατιωτικά. Ήταν επίσης μέρος μιας διαφημιστικής καμπάνιας του ουκρανικού στρατού, ο οποίος προέτρεψε τους ανθρώπους να ενταχθούν στο στρατό για να συμμετάσχουν στην εκστρατεία κατά των ρωσόφωνων περιοχών.

Οι οπαδοί έχουν καταστήσει σαφές ότι η θέση τους είναι ταξική και ότι η περιοχή της Vallekas, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Φράνκο ήταν γνωστή ως «Μικρή Ρωσία», δηλώνουν πως «στη περιοχή αυτή απαγορεύονται οι φασίστες αρουραίοι.» Σε περίπτωση που έρθουν τελικά, ο ίδιος ή κάποιος σαν κι αυτόν, θα παρθεί μια απόφαση του διοικητικού συμβουλίου, κατά η οποία θα υπερασπίζεται τους οπαδούς της Ράγιο Βαγιεκάνο και ότι αυτή η ομάδα αντιπροσωπεύει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου