Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

Το σχολείο που δεν πρέπει να θέλεις




Πόρτα πόρτα για μια ψήφο και το σχολείο που θέλουν ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ



  
Της Φανής Σοβιτσλή fanisovi@gmail.com

Τη νίκη στο διαγωνισμό «Το σχολείο που θέλεις» διεκδικεί το 87ο δημοτικό Πόρτα πόρτα για μια ψήφο και το σχολείο που θέλουν Μάχη για την εξασφάλιση 10.000 και πλέον ψήφων δίνουν το τελευταίο διάστημα γονείς και κηδεμόνες του 87ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαρτίου, στο πλαίσιο διαγωνισμού που διεξάγει γνωστή εταιρεία και στον οποίο συμμετέχουν 21 σχολεία της πόλης.

Το έπαθλο για το σχολείο που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους είναι η πλήρης ανακαίνισή του, με επισκευές σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους που θα βελτιώσουν τη σχολική καθημερινότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών.


Την πρωτοβουλία για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό που άρχισε στις 3 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Κυριακή 16 του μήνα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Το σχολείο που θέλεις», ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 87ου δημοτικού σχολείου, που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μαρτίου και Θάλητος, απέναντι από το Μέγαρο Μουσικής.
Ήδη με τη μεγάλη κινητοποίηση των μελών του ο σύλλογος κατόρθωσε να συγκεντρώσει μέχρι στιγμής 8.500 ψήφους, φιλοδοξώντας να είναι ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού.

Η ψηφοφορία είναι ανοιχτή και γίνεται μέσα από τη σελίδα του προγράμματος «Το σχολείο που θέλεις» που ήδη τρέχει από το 2012.

Το έπαθλο διεκδικούν συνολικά 20 σχολεία από τους δήμους Θεσσαλονίκης, Κορδελιού - Ευόσμου και Πυλαίας - Χορτιάτη και με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στις 16 Ιουλίου και την ανάδειξη του πρώτου σχολείου σε ψήφους, θα ξεκινήσει άμεσα η ανακαίνισή του. Η εταιρεία θα προχωρήσει κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στις επισκευαστικές εργασίες που απαιτούνται, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει σε ένα περιβάλλον πιο ασφαλές. λειτουργικό και όμορφο.

Μιλώντας στη «Μ», ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 87ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης Πώργος Σκιαδαρέσης τόνισε ότι το σχολείο βρίσκεται, μέχρις στιγμής, ψηλά στην κατάταξη, καθώς μετά τη κινητοποίηση των γονέων, χιλιάδες απλοί πολίτες, φίλοι, συγγενείς και γνωστοί των παιδιών στήριξαν την προσπάθειά τους, για να γίνει το σχολείο τους καλύτερο, αποτελώντας επένδυση στους μαθητές που θα φοιτήσουν στο μέλλον. «Εδώ και καιρό είμαστε καθημερινά στο δρόμο και τα πεζοδρόμια, καλώντας τους πολίτες να δώσουν την ψήφο τους στο δικό μας σχολείο που φιλοξενεί 300 παιδιά και μπορεί μέσω αυτού του μεγάλου επάθλου να γίνει καλύτερο και να βελτιώσει τις συνθήκες για τους μαθητές» σημείωσε ο κ. Σκιαδαρέσης.

Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει ότι αυτήν τη στιγμή προηγείται με 300 ψήφους το 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι όποιο σχολείο και να κερδίσει, θα είναι προς όφελος των μαθητών. «Εννοείται πως θέλουμε να είμαστε οι νικητές και προσπαθούμε γι’ αυτό. Όποιος όμως και αν κερδίσει, θα είναι μεγάλο κέρδος για την πόλη και τη σχολική κοινότητα» σχολίασε.
ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Στο πρόγραμμα «Το σχολείο που θέλεις» τα σχολεία που συμμετέχουν προτείνονται από τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και εγκρίνονται από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων όπου ανήκουν. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα: 8ο γενικό λύκειο Θεσσαλονίκης, 12ο ΓΕΑ Θεσσαλονίκης, 14ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 17ο ΓΕΑ Θεσσαλονίκης, 61ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης και το 87ο δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης, Το γενικό λύκειο Ελευθερίου Κορδελιού, 2ο-3ο δημοτικό σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού, 3ο γενικό λύκειο Ευόσμου, 3ο Πειραματικό δημοτικό σχολείο Ευόσμου, 4ο και 15ο δημοτικά σχολεία Ευόσμου, 6ο γυμνάσιο Ευόσμου, 7ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, 8ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, 20ό δημοτικό σχολείο Ευόσμου, 25ο δημοτικό σχολείο Ευόσμου, Το γενικό λύκειο Πυλαίας και 2ο δημοτικό σχολείο Φιλύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου