Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

Φιέστες εξαπάτησης




Ο Α. Τσίπρας ενώ προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
 Ο Α. Τσίπρας ενώ προσέρχεται στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου
Πηγή: Eurokinissi

Νέος γύρος καλλιέργειας αυταπατών ετοιμάζεται από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με διάφορα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα, όπως φάνηκε από την προχτεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιέστες εξαπάτησης που προγραμματίζει σε Καστελόριζο και Πνύκα, για να σηματοδοτήσει το «τέλος του μνημονίου» στις 21 Αυγούστου, οπότε τυπικά λήγει το πρόγραμμα, είναι άλλη μια προσπάθεια εξαπάτησης, πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλες.

Και επειδή το ψέμα, για να γίνει ακόμα πιο πιστευτό, χρειάζεται και το απαραίτητο ντεκόρ, από την κυβέρνηση διαρρέεται ότι αυτές οι φιέστες θα πλαισιωθούν από «υψηλούς προσκεκλημένους», όπως αυτούς που κάθε τόσο δίνουν συγχαρητήρια στον ΣΥΡΙΖΑ για την αποφασιστική προώθηση των αντεργατικών αναδιαρθρώσεων και τη «θεαματική» προσαρμογή του στις ανάγκες της καπιταλιστικής ανάκαμψης.


Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός επαναλαμβάνει διαρκώς ότι η κυβέρνησή του «πετυχαίνει εκεί που απέτυχαν οι προηγούμενες», ολοκληρώνοντας όσα δεν τόλμησαν εκείνες και υλοποιώντας όλες τις μνημονιακές προβλέψεις, βγάζοντας τη βρώμικη δουλειά. Οτι η Ελλάδα έχει πάρει «οριστικά διαζύγιο με το χτες», εννοώντας τις κατακτήσεις των εργαζομένων που ξηλώθηκαν.

Οι συγκεκριμένες φιέστες θα γίνουν λίγες μέρες πριν από τη φετινή ΔΕΘ, όπου η κυβέρνηση εμφανίζεται να σχεδιάζει το πακετάρισμα 700 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από αιματηρές θυσίες των εργαζομένων, για να τα παρουσιάζει ως ...παροχές στο πλαίσιο της «επιστροφής στην κανονικότητα».

Όμως δεν υπάρχει έξοδος από τα μνημόνια, με τους εκατοντάδες μνημονιακούς νόμους απείραχτους και μάλιστα με την κυβέρνηση να απορρίπτει διαρκώς, με συνοπτικές διαδικασίες, κάθε πρόταση του ΚΚΕ για την απόσυρση μέτρων που πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια (μειώσεις σε συντάξεις, αύξηση ΦΠΑ, πλειστηριασμοί κ.λπ.).

Ο «τερματισμός των μνημονίων» θα φέρει μέτρα πάνω στα μέτρα, αφού εκτός από τα ψηφισμένα, οι συμφωνίες προβλέπουν την εφαρμογή «μεταρρυθμίσεων» στο διηνεκές, ώστε από τη μία να υλοποιείται η παράταση αποπληρωμής του χρέους και από την άλλη να μη «διαταράσσεται» η εμπιστοσύνη των αγορών.

Για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, λοιπόν, στις 21 Αυγούστου θα είναι εδώ: Οι γενικευμένες μορφές ελαστικής απασχόλησης, που πλέον τείνουν να κυριαρχήσουν στις νέες προσλήψεις. Το μειωμένο αφορολόγητο όριο για τα λαϊκά νοικοκυριά. Οι καθημερινοί πλειστηριασμοί και κατασχέσεις λαϊκής περιουσίας από κράτος, δήμους και τράπεζες. Η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου. Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, η απελευθέρωση των απολύσεων, η διευκόλυνση της δράσης των δουλεμπορικών γραφείων. Θα είναι εδώ το χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα. Και όλα τα παραπάνω θα δώσουν τη σκυτάλη στο νέο τσεκούρι που θα πέσει στις συντάξεις, με την κατάργηση της «προσωπικής διαφοράς» και του ΕΚΑΣ, τη νέα μείωση του αφορολόγητου, το ξεπάστρεμα προνοιακών επιδομάτων κ.λπ.

Η ...«ολική επαναφορά» λοιπόν, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση, είναι επαναφορά στην καπιταλιστική κανονικότητα, από την οποία ο λαός δεν έχει να περιμένει τίποτα. Τα όποια ψίχουλα μοιράσει, θα είναι ένα ακόμα ανακάτεμα της ακραίας φτώχειας, με πόρους που θα έχουν προέλθει από το μεγαλύτερο στράγγισμα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων, την ίδια στιγμή που το κεφάλαιο θα απολαμβάνει πακτωλό εκατομμυρίων για τα επενδυτικά του σχέδια και ένα νομικό οπλοστάσιο για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν στο καλάθι των αχρήστων την κυβερνητική προπαγάνδα, που είναι άλλο ένα κάλεσμα να ξεχάσουν όλα όσα έχασαν τα τελευταία χρόνια. Με τον αγώνα τους να διατρανώσουν αποφασιστικά ότι «ως εδώ οι θυσίες», να στείλουν το μήνυμα ότι δεν κάνουν πίσω, ότι περνούν στην αντεπίθεση διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους.

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από τη στήλη «Η Άποψή μας» του Ριζοσπάστη της Πέμπτης 19 Ιούλη 2018.

902gr

2 σχόλια:

  1. American boy that al!

    ΜΝΗΜΟΝΙΑ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-BATA THRAKYA-Β.ΗΠΕΙΡΟΣ-ΑΙΓΑΙΟ-ΔΥΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ.-ΕΞΑΝΔΡΑΠΟΔΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!! και και και ΑΠΑΤΕΣ-ΑΠΑΤΕΣ-ΨΕΜΑΤΑ-ΞΑΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΣ!


    ΚΑΙ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΡΩΣΟΙ;;; ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΠΟΙΚΙΑΚΟ ΜΑΧΑΛΑ ΜΑΣ;;;


    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΛΑΚΕΔΟΒΡΩΜΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ!!! ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ ΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙ ΛΑΚΕ!!!

    ΤΕΛΕΙΩΣΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ..."χαρακτηριστικό δείγμα ασέβειας μπλά μπλά μπλά έλλειψης κατανόησης του σύγχρονου κόσμου (!!!;;;) μπλά μπλά μπλά έχουν αυτό τέλεια μπλά μπλά μπλά μπορούν να ασκήσουν ανεξάρτητη μπλά μπλά μπλά... και μπλά μπλά μπλά"!!!

    Ρέ Σείς τί Σκόνες Σας πλασάρει ο Καρανίκας;;;

    ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ!!!

    ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ 99 ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ;;;

    ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΖΙΒΟΥΖΟΥΚΟΥΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;;; ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ;;;

    ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟ 2015 ΤΙ ΕΙΝΑΙ;;; Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΟΣ;;;

    ΤΟ "ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ" ΤΙ ΕΙΤΑΝ;;; Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ;;

    ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ;; ΤΟ ΟΥΡΟΔΟΧΕΙΟ ΚΑΙ ΠΤΥΕΛΟΔΟΧΕΙΟ ΣΑΣ;;;;

    Και μιλάτε Εσείς Αγγλοαμερικανό Λακεδοραγιάδες για την Ρωσία και Ιδιαίτερα για τον ... ΛΑΒΡΩΦ;; ΤΟΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ;;

    Κρίνεται ΕΚ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ;;; ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΌΤΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΣ;;;

    ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΠΟΥ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΝ.ΔΥ. ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ 5 (και αφήστε να μετράται σε ... μέρες!!!) ΜΗΝΕΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΙ ΣΕ ΦΙΛΗ ΣΥΜΜΑΧΟ ΝΑΤΟΪΚΗ ΧΩΡΑ;;;;; Η ΡΩΣΙΑ ΦΤΑΙΕΙ;;;

    Ο ΛΑΒΡΩΦ ΈΧΕΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΑΙ ΌΜΩΣ ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ καθαρά χαρακτηριστικά ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΩΝ ΞΕΠΕΣΜΕΝΗΣ ΑΠΟΙΚΙΑΣ!!!

    ΌΣΑ ΛΕΤΕ ΤΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ/ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΌΣΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΈΝΑΝ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑΣΤΗ ΤΩΝ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΚΕΔΟΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟ!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΛΙΤΟΝΑΖΙΣΤΟΦΑΣΙΣΤΑΚΙΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΏΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!!

    ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ... Ρεμπεσκιέδες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή